Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Pět medailí získali mladí vodáci na úvod šampionátu v Liptovském Mikuláši

Medaile cinkaly českým vodákům hned v úvodu mistrovství světa juniorů a vodáků do 23 let v Liptovském Mikuláši. Získali tři týmové tituly a k tomu ještě dva bronzy. Ve starší kategorii triumfovali v Liptovském Mikuláši kanoisté Adam Král, Martin Kratochvíl a Lukáš Kratochvíl, v juniorských hlídkách zvítězily kajakářky Bára Galušková, Markéta Hojdová a Klára Mrázková i kanoistky Valentýna Kočířová, Markéta Štěpánková a Natálie Ertlová.

Gabriela Satková v L. Mikuláši
zdroj: canoeicf.com

Obě vítězné kajakářské sestavy předvedly bezchybné jízdy a vyhrály s více než třísekundovým náskokem. Juniorské kanoistky v nejslabší konkurenci pouhých osmi týmů neohrozil ani jeden dotek branky a druhou Francii předčily o téměř šest sekund.

Kanoisté do 23 let získali pro Česko zlatou medaili po sedmi letech. "Dlouho čekala Česká republika na návrat zlaté medaile. Stejně tak bylo opravdu dlouhé čekání v cíli na výsledek poslední hlídky. Nakonec to dopadlo skvěle," uvedl Král.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Mladí vodní slalomáři v hlídkách zářili

Stejně jako kanoisté také vítězné kajakářky předvedly bezchybnou jízdu a vyhrály s více než třísekundovým náskokem. "Nečekala jsem, že takhle zajedeme," uvedla debutantka na MS Hojdová. "Všechno nám vyšlo úplně suprově," dodala loňská mistryně světa Galušková.

Juniorské kanoistky v nejslabší konkurenci pouhých osmi týmů neohrozil ani jeden dotek branky a druhou Francii předčily o téměř šest sekund. "V jízdě byl malý zádrhel, ale jako singlířky jsme ho vyřešily perfektně," konstatovala Kočířová.

Třetí skončili kajakářky do 23 let Lucie Nesnídalová, Kateřina Beková a Klára Kneblová, které při triumfu Německa zaostaly o pouhé dvě setiny sekundy za Francií, a juniorští kanoisté Jonáš Heger, Jakub Voneš a Vojtěch Malý.

Další hlídky zůstaly bez medaile kvůli penalizacím, zejména pak favorizované kanoistky do 23 let Tereza Kneblová, Gabriela Satková a Klára Kneblová. České trio mělo jasně nejrychlejší čas, ale Kneblové rozhodčí neuznali průjezd čtrnácté branky, což znamenalo 50 trestných sekund a pád na konec první desítky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články