Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vraštil se Šimánkem ovládli finále B a z MS odjedou se sedmým místem

Vítězstvím se s mistrovstvím světa ve veslování rozloučili Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek. České duo ovládla v americké Sarasotě finále B dvojskifů lehkých vah a celkově obsadili sedmou příčku. Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil byla v "béčku" druhá a celkově skončila osmá.

Dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil a Lukáš Helešic
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Obě české posádky byly v semifinále čtvrté a jen těsně jim unikl postup do bojů o medaile. Finále B se jim ale vydařila. Vraštil se Šimánkem vedli od startu do cíle a druhé Dány Emila Espensena s Mathiasem Larsenem nakonec porazili o 1,6 sekundy.

"Jsme moc spokojeni, jeli jsme fantasticky," radoval se Vraštil. Výsledek je pro dvojici o to cennější, že Šimánek startoval na prvním MS a Vraštil si připsal maximum na šampionátu v olympijské disciplíně. "Už po semifinále jsme říkali, že finále B vyhrajeme. A nezůstalo jen u řečí. Šli jsme po tom od prvního tempa," pochvaloval si Vraštil.

Velkou zásluhu na jejich výsledku mají trenéři Michal Vabroušek a Simon Cox, od letošního roku nový reprezentační šéftrenér. "Věřím, že změny, které Simon nastavil v českém veslování, se budou dál projevovat," dodal Vraštil, jenž se z Floridy přesune na Havaj, kde se za dva týdny postaví na start Ironmana.

Helešic s Podrazilem byli ještě na kilometru první, poté je však předstihla rumunská dvojice Cosmin Pascari - Vlad Dragos Aicoboae, se kterou veslaři pražské Dukly prohráli již v opravách.

"Chtěli jsme se rozloučit s důstojným výsledkem, což se povedlo," uvedl Helešic. Stoprocentně spokojený ale nebyl. "Vždy říkám, že dokud mi nebude viset medaile na krku, tak nebudu. Mám na sebe velké nároky," dodal Helešic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články