Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Suverénní Synek je ve finále, zbylí Češi o medaile nepojedou

V americké Sarasotě pokračovalo mistrovství světa ve veslování, kde nadále září skifař Ondřej Synek. Čtyřiatřicetiletý závodník potvrdil roli favorita a bezpečně postoupil do nedělního finále. Párová čtyřka lehkých vah Jan Hájek - Milan Viktora - Jan Vetešník - Jiří Kopáč dojela ve finále B třetí a celkově skončila devátá. Dvojskif Lenka Antošová - Kristýna Fleissnerová obsadil v semifinále páté místo a naprosto stejně si vedla i skifařka Lucie Žabová.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Úřadující šampion Synek bude vzhledem ke zmíněným výsledkům jediným českým zástupcem v bojích o medaile a pokusí se zaútočit na pátý titul. Semifinále vyhrál naprosto suverénně a ve třetím startu v USA si připsal třetí prvenství.

Rodák z Brandýsa nad Labem potvrzuje, že se na vrchol letošní sezony připravil více než dobře. Po triumfech v rozjížďce a ve čtvrtfinále se poprvé utkal s dalšími adepty na medaile a hned od startu byl v čele závodu.

Poté jej sice předstihl Kubánec Ángel Fournier, ale na metě 1250 metrů se Synek opět dostal do vedení, které udržel až do cíle. Odrazil i atak Novozélanďana Roberta Mansona, který začal pomaleji, ale poté výrazně zrychlil a nakonec dojel třetí.

"Věděl jsem, že když budu chtít jet vepředu, tak musím jet s Kubáncem. Za kilákem jsem trošku začal zrychlovat a podařilo se mi dostat před něj. Pak nás docvakl Novozélanďan, ale ten jel už od kilometru finiš, aby to vůbec stihl. Dojel nás, ale posledních 250 metrů jsem si přitáhl a docela jednoduše od nich odjel," popsal Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek je na MS v Sarasotě k nezastavení, v neděli zaútočí na 5. titul

Do nedělní bitvy o cenné kovy chtěly postoupit i Antošová s Fleissnerovou, jež se v květnu v Račicích staly mistryněmi Evropy. V semifinále ovšem skončily páté a na premiérový postup do finále MS i nadále čekají.

Poslední vystoupení v USA má za sebou párová čtyřka lehkých vah Jan Hájek, Milan Viktora, Jan Vetešník, Jiří Kopáč, která dojela ve finále B třetí. Čeští veslaři nestačili na čtveřice Německa a Číny. 

"Dnes jsme předvedli náš nejlepší výkon na mistrovství a přesto to stačilo pouze na deváté místo... Konkurence je velká a my jsme se úplně nedokázali sžít s novou lodí," uvedl Kopáč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články