Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Synek dává přednost přípravě v Itálii a ME vynechá

Už ve čtvrtek zahájí veslaři v Glasgow boje o evropské tituly. Česká výprava čítá ve Skotsku šest lodí, mezi kterými ovšem chybí skif Ondřeje Synka. Trojnásobný olympijský medailista upřednostnil před obhajobou titulu přípravu na mistrovství světa.

Ondřej Synek si v loňském roce nenechal ujít možnost startovat na domácím evropském šampionátu v Račicích, kde získal zlatou medaili. Letos ale všechnu pozornost směřuje ke světovému šampionátu a se svou tréninkovou skupinou se připravuje v italském Livignu.

"Máme vyzkoušené, že severoitalské prostředí funguje. Už se mi to několikrát osvědčilo," uvedl Synek.

Kromě Synka chybí také úspěšná dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic, kteří se rovněž připravují v Itálii.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek dává před ME přednost přípravě

Naopak ve Skotsku se představí obhájkyně titulu z Račic Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová na dvojskifu. Nejlepší české veslařky současnosti se budou na nejvýraznější úspěch dosavadní kariéry snažit navázat.

V domácím prostředí loni získala bronz čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Milan Viktora, Jan Hájek. O medaile budou tentokrát bojovat tři z nich, Hájka nahradil nový veslovod posádky Jan Cincibuch.

Členkou výpravy je i olympijská vítězka z Londýna Miroslava Topinková, které se loni v září narodila dcera. Úspěšná skifařka se vrací jako součást párové čtyřky.

Nominace na ME

Muži:

Matyáš Klang, Jan Potůček (dvojka bez kormidelníka); Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek (dvojskif lehkých vah); Klang, Jan Pilc, Petr Melichar, Potůček (čtyřka bez korm.); Jan Cincibuch, Jan Vetešník, Milan Viktora, Jiří Kopáč (párová čtyřka lehkých vah).

Ženy:

Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová (dvojskif); Markéta Nedělová, Helena Hlasová, Miroslava Topinková, Lucie Heranová (párová čtyřka).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články