Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Juniorští veslaři excelovali v Račicích, sedm lodí se představí ve finále

Ve velmi dobrém světle se předvedli čeští juniorští veslaři v semifinálových jízdách na mistrovství světa v Račicích. Pět ze šesti posádek, které dnes bojovaly o postup do finále, dokázalo postoupit do nedělních bojů o medaile. Doplnily proto další dvě, jež si zajistily místenku už v pátek.   

Je nám líto, video expirovalo.
Do finále juniorského MS ve veslování prošlo 7 českých lodí

Z prvního místa v semifinále se posunuli mezi šest nejlepších Jan Vacek s Jakubem Kynclem na dvojskifu lehkých vah a obě párové čtyřky. Z postupu se tak radovali Marek Řehořek, Tomáš Šišma, Radim Hladík, Václav Baldrián i Eliška Podrazilová, Anna Šantrůčková, Michala Pospíšilová a Josefína Lázničková.

Uspěla i čtyřka bez kormidelníka Dalibor Neděla, Marek Diblík, Vlastimil Dědek, Aleš Pospíšil, která byla druhá, a čtyřka s kormidelníkem Daniel Nosek, Albert Čekal, Tomáš Hujňák, Vojtěch Zmek, Roman Svoboda, jež dojela třetí.

Jako jediný dnes nedokázal postoupit skifař Gabriel Mahler a čeká ho proto start v B finále a boj o sedmé místo.

Už v pátek do finále postoupila čtyřka s kormidelnicí Barbora Podrazilová, Natálie Chourová, Sarah Pechová, Ellen Michaeli, Lucie Nováková. Vzhledem k nízkému počtu přihlášených posádek měla od začátku jistotu boje o medaile osmiveslice juniorek, která bude na juniorském MS usilovat o třetí triumf pro české barvy v řadě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články