Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bez zlata, ale o čtyři medaile víc než loni. Mladí veslaři potvrdili na ME vzrůstající formu

Tři stříbra a dva bronzy vybojovali mladí čeští veslaři na evropském šampionátu do 23 let. V běloruském Brestu našly přemožitele jen skifařka lehké váhy Kristýna Neuhortová, mužská lehká párová čtyřka a ženská osmiveslice.

Párová čtyřka Václav Baldrián, Tomáš Šišma, Radim Hladík a Marek Řehořek
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Mladí Češi v Brestu získali o čtyři cenné kovy víc než před rokem v polské Kruszwice, tehdy ale jediný medailový úspěch pozlatil skifař lehké váhy Jan Cincibuch.

Všechny stříbrné medailisty dělily od titulu více než dvě sekundy. Neuhortová nestačila na Eline Rolovou ze Švýcarska, posádka párové čtyřky lehké váhy Jonáš Friedrich, Luboš Zapletal, Jan Šmolík, Ondřej Čermák prohrála jen s Němci. Osmiveslice startovala ve složení Barbora Kárová, Michala Pospíšilová, Kateřina Hartmanová, Markéta Nedělová, Marie Jurková, Pavlína Flamíková, Josefína Lázničková, Anna Žabová a kormidelník Radek Šuma a zaostala pouze za Ruskami.

Je nám líto, video expirovalo.
Veslaři vezou z ME do 23 let pět medailí

Třetí v Bělorusku skončily dvojka bez kormidelníka lehkých vah Tereza Businská, Linda Skálová a mužská párová čtyřka Václav Baldrián, Tomáš Šišma, Radim Hladík, Marek Řehořek, posádka šampionů z letošního juniorského ME i ze srpnového MSJ v Račicích.

Čtyřku bez kormidelníka ve složení Štěpán Keller, Vít Šantrůček, Matěj Macha, Martin Musil dělilo od bronzu sedm setin sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články