Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Triatlonistka Frintová získala na SP stříbro, Švarc byl šestý

Tongjong (Korea) – Triatlonistka Vendula Frintová obsadila druhou příčku na předposledním závodě Světového poháru v korejském Tongjongu a vylepšila si svoje sezonní maximum. Nad síly české závodnice byla pouze Australanka Emma Jacksonova, na kterou ztratila minutu a 28 sekund. Mezi muži obsadil Přemysl Švarc šesté místo.

"Skvělý způsob, jak zakončit sezonu," uvedla třicetiletá česká reprezentantka, která si vylepšila své letošní maximum na Světovém poháru, jímž byla čtvrtá příčka z červencového závodu ve španělském Palamos.

V Tongjongu vystoupila bronzová medailistka z letošního mistrovství Evropy na stupně vítězů už podruhé, před pěti lety obsadila v Koreji třetí místo. Dnes se jí povedlo zkompletovat sbírku medailí ze Světového poháru, v němž v roce 2010 vybojovala i vítězství v australské Mooloolabě.

O medailové umístění dlouho usiloval také Švarc, jenž ztratil na vítězného Francouze Tonyho Moulaie 25 sekund. Od stupňů vítězů ho dělilo 16 sekund. "Když člověk ještě půl kilometru před cílem bojuje o druhé místo, tak prostě s šestým místem spokojen být nemůže. Ale časem určitě budu," konstatoval Švarc, jehož nejlepším výsledkem v SP je pátá příčka.

Závod Světového poháru v triatlonu v Tongjongu (Korea):

Muži: 1. Moulai (Fr.) 1:51:23, 2. Poljanskij -8, 3. Hofer (It.) -9, ...6. Švarc (ČR) -25.

Ženy: 1. Jacksonová (Austr.) 2:02:49, 2. Frintová (ČR) -1:28, 3. Van Coevardenová (Austr.) -2:10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články