Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Olympijská kvalifikace je složitá. Snad ji ale zvládneme, věří triatlonisté Frintová a Linduška

Systém triatlonové kvalifikace pro olympijské hry je komplikovaný a pro závodníky náročný. Vendula Frintová i František Linduška ale věří, že jeho nástrahami proplují a v Tokiu se příští rok představí. Před oběma je však nyní ještě jeden bezprostřední cíl: uspět na mistrovství Evropy v Nizozemsku.

Vendula Frintová
zdroj: Česká triatlonová asociace

Pokud se Frintové bude dařit, účast na jejích čtvrtých olympijských hrách by ji minout neměla. V průběžném žebříčku české jedničce náleží čtrnáctá pozice. To by na místo do Tokia stačit mělo. "Všechno je na dobré cestě," míní Frintová. 

Z mužů je na tom nejlépe František Linduška, jemuž náleží 93. příčka. "Aby byla nominace jistá, musel bych ale být minimálně okolo padesátého nebo šedesátého místa," připouští Linduška. "Bude to těžké, ale myslím, že ne nemožné. Šance určitě je," dodává.

Příležitost se pak naskýtá také ve štafetách. "V Tokiu budou mít premiéru. Je ale problém v tom, že závod štafet ubírá pozice pro jednotlivce. Kvalifikace je proto v současné době trochu komplikovanější," vysvětluje nejlepší česká triatlonistka. "Vzniknul tím větší tlak na závodníky, aby se porvali o individuální místa," přitákává Linduška.

Aktuálně však české závodníky zajímá především mistrovství Evropy, které se uskuteční na konci května v Nizozemsku. "Nemůžu mít nižší cíle než první desítku, ve které se posledních pět let držím. Kdyby se podařilo urvat medaili, bylo by to určitě pěkné," říká Frintová. 

Je nám líto, video expirovalo.
Frintová a Linduška: Čeká nás ME a pak snad i olympiáda

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články