Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Češi se na Havaji neztratili. Karásková se loučila bronzem, Dušek byl sedmý

Dokázala si, že to ještě dokáže. Helena Karásková Erbenová se podruhé v kariéře prosadila na stupně vítězů na mistrovství světa v terénním triatlonu. Nejslavnější xterru dokončila v neděli na Havaji na třetím místě, kterým se rozloučila s vrcholovým závoděním. Bronzovou medaili čtyřicetiletá bývalá olympionička v běhu na lyžích vybojovala i před osmi lety.

Je nám líto, video expirovalo.
Kruh Karáskové na Havaji se uzavřel. Na MS má zase bronz

Velké pocty se dočkala už před závodem. Jako první Češka v historii vstoupila do síně slávy xterra. "Všechno se to ve mně strašně uvolnilo. Začala jsem si to tady strašně užívat a rozhodla jsem se, že si chci užít i ten závod," uvedla Karásková.

Karásková na Havaji startovala letos poosmé a její dva bronzy jsou nejlepším českým výsledkem mezi profesionály. Lépe dopadly už jen favorizovaná Flora Duffyová z Bermud, jež si doběhla pro rekordní pátý havajský triumf, a Lesley Patersonová z USA.

Duffyová závod na náročných tratích 1,5 km plavání, 31 km na kole a 10,5 km běhu zvládla jako jediná pod tři hodiny, a to suverénně (2:49:24). Karásková doběhla třetí v čase 3:04:38.

"Bohové havajský mě dneska měli hodně rádi. Kruh se uzavřel, před devíti lety jsem tu byla třetí a teď jsem zase. Je mi 40, nemůžu si nic jiného lepšího přát," prohlásila Karásková.

V elitní desítce mužů skončili dva Češi. Sedmý byl Karel Dušek a postaral se o nové české maximum, kterým dosud byla devátá příčka Jana Kubíčka z roku 2011. Karel Zadák, jednačtyřicetiletý bývalý veslař, při své derniéře na havajském ostrově Maui doběhl desátý. Zvítězil Jihoafričan Bradley Weiss.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články