Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češi míří na nejslavnější Xterru. Na Havaji je to jiný závod, nedá se natrénovat, říká Zadák

V neděli 27. října se uskuteční triatlonové mistrovství světa Xterra. Na prestižním šampionátu v náročném terénu havajského ostrova Maui se představí i početná česká výprava. Oprávněně s tradičně nikoli malými ambicemi.

zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Největší naděje na umístění se vkládají do Karla Zadáka. Tento rok se loučí s profesionálním sportem a zatím je to loučení ve velkém stylu. Jednačtyřicetiletý bývalý veslař před měsícem získal titul mistra světa v amatérské kategorii na polovičním Ironmanu v Nice.

"Můj cíl byl, abych se ještě kvalifikoval mezi profesionály a dokázal si, že ještě dokážu s těmi nejlepšími závodit. Být do desátého místa, to je můj vysněný cíl," řekl Zadák, sedmý z letošního mistrovství Evropy v Prachaticích.

Českým maximem na nejslavnějším závodu v terénním triatlonu světa je zatím devátá pozice Jana Kubíčka z roku 2011. Minulý rok bylo na spadnutí jeho překonání. "Hobík" Karel Dušek skončil skvělým výkonem desátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak jsou na tom Češi před MS v terénním triatlonu na Havaji

Také letos ve vzduchu visí útok na rekordní umístění. "Na Havaji je to úplně jiný závod, nedá se to natrénovat, jsou tam úplně jiné podmínky. Může se stát, že budu sedmý, ale také čtyřicátý. Je to otevřené," zdůraznil Zadák.

Velké vlny, těžké terény pro kolo i běh a specifické počasí zná dobře Helena Karásková Erbenová. Na Havajské souostroví se chystá poosmé a naposledy jako účastnice elitní kategorie. Na místě, kde v roce 2011 získala bronzovou medaili, se všestranná sportovkyně podobně jako Zadák rozloučí s profesionální kariérou.

"Na Maui se měnila trať a Helena je úspěšná právě na ní. Vkládáme do ní velké naděje, stejně jako do Karlů," podotkl šéf české výpravy Michal Piloušek mladší.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články