Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Životní sezonu zakončí v Singapuru. Pár Siniaková - Krejčíková si zahraje Turnaj mistryň

Po grandslamových triumfech na Roland Garros a Wimbledonu se Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou dočkaly zasloužené odměny. Jako první pár získaly jistotu startu na Turnaji mistryň v Singapuru, což potvrdila WTA.

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková s trofejemi pro vítězky čtyřhry na Wimbledonu
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Dvaadvacetileté hráčky by měly od 21. do 28. října zažít společnou premiéru na prestižním podniku. "Jsme poctěny, že jsme se do Singapuru dostaly," uvedla Krejčíková. "Jsme s Bárou nadšené a těšíme se na skvělé zápasy," doplnila Siniaková.

Siniaková se na Turnaj mistryň kvalifikovala už v loňské sezoně, ale kvůli zranění Lucie Hradecké nakonec musela vrchol roku oželet. "Loni to byla velká smůla, ale to se bohužel stává," řekla Siniaková, aktuální světová dvojka žebříčku čtyřhry WTA.

Od letošní sezony obnovily Krejčíková se Siniakovou spolupráci a nadmíru se jim daří. Vedle zmíněných grandslamových titulů hrály finále v čínském Šen-čenu a na velkém turnaji v americkém Miami.

Dá se očekávat, že z Češek nebudou v Singapuru v deblu jediné. Na šestém místě jsou aktuálně Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou a osmičku uzavírají Barbora Strýcová s Andreou Sestini Hlaváčkovou, která loni Turnaj mistryň vyhrála v páru s Maďarkou Tímeou Babosovou.

V singlu mají naději na Turnaj mistryň dvě Češky. Petra Kvitová je v žebříčku sezony WTA k 6. srpnu čtvrtá a Karolíně Plíškové patří osmé místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články