Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Karolína Plíšková v Montrealu dohrála, dostala výprask od Bertensové

Karolína Plíšková vypadla na turnaji v Montrealu ve druhém kole a na očekávaný český souboj o čtvrtfinále s Petrou Kvitovou nedojde. Devátá nasazená Plíšková prohrála za necelou hodinu a půl 2:6, 2:6 s nizozemskou tenistkou Kiki Bertensovou, která ji porazila i v předchozím vzájemném duelu v osmifinále Wimbledonu.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: CHRISTIAN HARTMANN

Šestadvacetiletá Plíšková, jež v Kanadě v úvodním kole vyřadila krajanku Kateřinu Siniakovou, se dnes nemohla ani v nejmenším opřít o svou tradiční zbraň podání. Za celý zápas nedala jediné eso, dvojchyb naopak nasbírala osm. V prvním setu udržela vlastní servis jen jednou, ve druhém to nedokázala vůbec.

První zápas po vítězství ve Wimbledonu skončil v Montrealu porážkou pro německou tenistku Angelique Kerberovou. Čtvrtá hráčka světa, jež v Kanadě zahájila sezonu na betonových kurtech, ve druhém kole podlehla Francouzce Alizé Cornetové 4:6, 1:6.

Cornetová, které patří v pořadí WTA 34. místo, porazila Kerberovou podruhé za sebou. Předtím s ní třikrát prohrála. V Montrealu vyřadila osmadvacetiletá Francouzka už druhou německou tenistku. V úvodním kole zdolala Tatjanu Mariaovou. Její další soupeřkou bude Australanka Ashleigh Bartyová.

Kerberová zkusí vyladit formu před US Open, které předloni vyhrála, ještě na turnaji v Cincinnati.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články