Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kvitová se s Prague Open senzačně loučí už v prvním kole, Vondroušová se odhlásila

Nasazená jednička Petra Kvitová končí na Prague Open v prvním kole. Dvojnásobná wimbledonská šampionka prohrála se Slovenkou Rebeccou Šramkovou 6:7, 6:3, 4:6 a mimo hru je i další domácí hvězda. Třetí nasazená Markéta Vondroušová totiž odstoupila kvůli zranění nohy. Z vítězství se naopak radovala Tereza Smitková, která zdolala Australanku Maddison Inglisovou 6:2, 6:2. Přímé přenosy sledujte i v úterý od 9:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Petra Kvitová na Prague Open
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Smitková postoupila do druhého kola turnaje WTA po více než dvou letech. Její další soupeřkou bude vítězka zápasu mezi pátou nasazenou Kateřinou Siniakovou a Britkou Jodie Anne Burrageovou.

Kvitová v úvodním setu ztratila tie-break poměrem 5:7. Ve druhé sadě se nechala dvakrát ošetřit, ale podařilo se jí srovnat.

"Jsem v přípravě, tělo trochu bolí a pravá noha to nevydržela. Ale byl to dobrý zápas a jsem ráda, že lidi zůstali až do konce," řekla v rozhovoru na kurtu Kvitová, která doufá, že zranění neohrozí její účast na olympiádě.

V rozhodující třetí sadě jednatřicetiletá Češka neudržela za stavu 2:3 podání a Šramková už vedení udržela. Dvojnásobná grandslamová vítězka jí sice dvakrát sebrala servis, ale sama o něj ještě dvakrát přišla.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová senzačně prohrála v 1. kole Prague Open

Šramková, které v žebříčku patří 226. místo, si připsala největší vítězství v dosavadní kariéře. "Ještě si to moc neuvědomuji. Upřímně jsem z toho překvapená," řekla se slzami v očích.

Také slovenská tenistka dohrávala se zdravotními těžkostmi. "Za stavu 3:3 ve druhém setu jsem začala dostávat křeče a zachránilo mě magnesium," dodala čtyřiadvacetiletá Šramková.

Vondroušová se z turnaje odhlásila, protože potřebuje doléčit stehenní sval. "Je mi opravdu líto, že musím odstoupit z domácího turnaje, ale moje noha potřebuje před olympiádou a americkou sérií turnajů více času," sdělila hráčka při odhlášce pořadatelům.

S turnajem se rozloučila i bývalá vítězka US Open Samantha Stosurová z Austrálie, která se musela sklonit před Američankou Grace Minovou po setech 3:6, 6:2, 3:6. Někdejší světová čtyřka prohrála v prvním kole pošesté za sebou.cV Praze byla ve finále před pěti lety.

Nejdříve v úterý vstoupí do soutěže zbylých šest domácích tenistek, které jsou v hlavní soutěži. Mezi nimi neschází vítězka Roland Garros ve dvouhře i čtyřhře Barbora Krejčíková či další olympionička Markéta Vondroušová.

Prague Open se jako turnaj okruhu WTA hraje ve Stromovce od roku 2015. Předešlé ročníky se konaly na antuce a většinou na přelomu dubna a května, letos ale má nový termín a je poprvé na tvrdém povrchu.

Loni jarní termín zhatil koronavirus, v srpnu narychlo zařazené Prague Open vyhrála Rumunka Simona Halepová.

Prague Open (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Šramková (SR) - Kvitová (1-ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 6:4, Stojanovičová (7-Srb.) - Djatčenková (Rus.) 6:7 (5:7), 6:1, 6:3, Muhammadová (USA) - Cabreraová (Austr.) 3:6, 6:2, 6:2, Smitková (ČR) - Inglisová (Austr.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo: Bouzková, Hradecká (3-ČR) - Liang En-šuo, Minová (Tchaj-wan/USA) 6:2, 6:2, Bainsová, Murrayová (Brit.) - Havlíčková, Kolodziejová (ČR) 6:4, 6:3, Djatčenková, Martincová (Rus./ČR) - Klimovičová, Palicová (ČR) 3:6, 6:4, 10:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články