Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová se v Ostravě nadřela, ale jde do čtvrtfinále. Stejně tak Šwiateková a Kontaveitová

Petra Kvitová zvládla roli favoritky a postupuje na turnaji WTA v Ostravě do čtvrtfinále. S Ruskou Anastasijí Potapovovou dlouho bojovala, duel však nakonec vyhrála po setech 6:1, 6:7 a 6:3. Ve čtvrtfinále je také nejvýše nasazená Iga Šwiateková, která vyřadila Julii Putincevovou dvakrát 6:4, a rovněž Anett Kontaveitová. Ta si poradila s Paulou Badosaovou 6:3 a 6:4.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Soupeřka Kvitové pro páteční duel o semifinále vzejde z utkání mezi Alison Riskeovou z USA a Švýcarkou Jil Teichmannovou.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu v první sadě navázala na své úspěšné fedcupové bitvy v Ostravě. Brzy vedla 3:0, hrála rychle a dvacetiletá soupeřka jí pomáhala chybami. Po dvojchybě Potapovové vedla domácí levačka 5:1 a po půlhodině úvodní dějství uzavřela.

Po vítězném míči z forhendu se dostala Kvitová ve druhé sadě do brejku na 3:2. Fanoušci domácí hvězdu roztleskávali, když se jí nedařilo, přesto Kvitová od stavu 4:2 ztratila tři hry a čelila dvěma setbolům, ale pomohla si servisem. V tie-breaku už ale třetí šanci soupeřka využila a vynutila si rozhodující set.

V něm jednatřicetiletá svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka sice jako první přišla o servis, dokázala ale ihned odpovědět. V osmém gamu využila slabší chvilky soupeřky na podání, ujala se vedení 5:3 a při svém podání pak světová desítka zápas uzavřela. Čtvrtfinále si zahraje pošesté v sezoně, dál se dostala jen cestou za titulem v Dauhá a na trávě v Bad Homburgu.

"Na přelomu druhého a třetího setu jsem nebyla jsem v úplně ideální formě, ani fyzické, ani psychické. A tak dík patří hlavně fanouškům, kteří mně pomohli se z toho dostat," řekla Kvitová. "Opravdu ráda hraju turnaje v Čechách a musím už být rozumná při výběru, kde hrát a kde nehrát. Ale jsem moc ráda, že jsem zvolila Ostravu. Publikum je to, co mi chybělo v době covidu. V Ostravě jsem zatím neporažená a chtěla bych tu hrát ještě minimálně jeden zápas," uvedla.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Dále jde i Šwiateková

Dvacetiletá Šwiateková hraje poprvé v kariéře na okruhu WTA v roli turnajové jedničky. V prvním kole měla také volný los a ve druhém zdolala dvakrát 6:4 Julii Putincevovou z Kazachstánu.

"Bylo to náročné, povrch je pomalý a bylo těžké výměny dokončovat," řekla Šwiateková. Světová šestka Šwiateková si pochvalovala podporu v hledišti, v kterém měla podle očekávání hodně krajanů. "Jsem vděčná a nadšená," uvedla v České televizi. Ve čtvrtfinále je i Anett Kontaveitová, která vyřadila Paulu Badosaovou 6:3 a 6:4.

Finalistka turnaje v Lucemburku z minulého týdne Jelena Ostapenková si v 1. kole poradila 6:4 a 6:0 s Ruskou Annou Blinkovovou. V boji o čtvrtfinále Lotyšku čeká ve čtvrtek utkání s turnajovou čtyřkou Marií Sakkariovou z Řecka. Vítězka Roland Garros z roku 2017 zkompletovala seznam postupujících do 2. kola.

Výsledky tenisového turnaje žen v Ostravě:

Dvouhra - 1. kolo: Riskeová (USA) - Ferrová (Fr.) 6:4, 1:6, 6:4, Ostapenková (Lot.) - Blinkovová (Rus.) 6:4, 6:0.

Dvouhra - 2. kolo: Kvitová (2) - Potapovová (Rus.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:3, Šwiateková (1-Pol.) - Putincevová (Kaz.) 6:4, 6:4, Kontaveitová (Est.) - Badosaová (9-Šp.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články