Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nosková je na Prague Open zase v semifinále, Martincová schytala výprask

Prague Open uvidí v semifinále českou zástupkyni. Rozhodla o tom hladká výhra Lindy Noskové nad Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou 6:0 a 6:2. Nosková se v dalším kole utká s Němkou Tamarou Korpatschovou. Naopak druhá domácí reprezentantka Tereza Martincová svůj souboj nezvládla a Japonce Nao Hibinové podlehla 1:6 a 2:6. Mezi čtyřkou nejlepších je také Jaqueline Cristianová z Rumunska. Přímý přenos sobotního programu sledujte na ČT sport od 10:50 do 17:00 a poté na ČT2 a ČT sport Plus.

Předloňská vítězka juniorského Roland Garros Nosková, která plní na turnaji roli nasazené čtyřky, ovládla duel proti 82. hráčce světa Schmiedlové za 55 minut. Před rokem prohrála v semifinále s pozdější vítězkou Marií Bouzkovou.

Jejím maximem na okruhu WTA je letošní finále v Adelaide. "Jsem ráda, že jsem uspěla, ale spokojenost bude, až turnaj vyhraju. Ještě dvě kola," řekla Nosková.

"Vždycky se říká, že je dobré dosáhnout alespoň toho, co minulý rok. Ale samozřejmě chci tenhle turnaj vyhrát. S tím jsem do toho šla," doplnila mladá tenistka.

Nosková nechala zapomenout na čtvrteční výkon s Ankitou Rainaovou z Indie, kterou porazila až díky obratu ve třech setech.

Proti osmadvacetileté Schmiedlové výborně začala a za 23 minut hry jí nadělila "kanára". Ve druhém setu Slovenka uhrála jen dva gemy. Češka jí sebrala šestkrát servis a využila první mečbol.

"Bylo to o hodně jiné než včerejšek. Tyhle moje vlny nahoru dolů jsou pro mě někdy dost těžké. Hlavní ale je, že jsem dokázala nad takovou hráčkou, řekněme jednoduše, vyhrát," uvedla Nosková.

Martincová ve Stromovce nevyužila možnost dostat se do prvního semifinále na okruhu WTA od loňského června, kdy uspěla v Nottinghamu.

V utkání mimo jiné ztratila sedm z osmi gemů na podání. "Velmi tvrdě pracuji na zlepšování svého returnu, což mi proti Tereze pomohlo," popsala Hibinová.

"Výsledek je bohužel dost brutální. Necítila jsem, že bych byla bez šance, ale soupeřka dnes hrála neskutečně," uznala Martincová.

"Včera jsem zmiňovala, že se hrozně sledují čísla, ale můžete vidět, že i holky, které momentálně nepatří do první stovky, dokážou předvést opravdu výborný výkon. Klobouk dolů před ní (Hibinovou). Byla absolutně bezchybná," doplnila.

Pražská rodačka neměla ani ve třetím zápase v domácím prostředí vydařený úvod. Stejně jako proti krajance Gabriele Knutsonové a Číňance Jüan Jüe prohrála první set.

Na rozdíl od předchozích duelů se však tentokrát nezvedla. Hibinová po dalších dvou brejcích utekla do vedení 5:1, a přestože při vlastním servisu nevyužila mečbol, později při podání Martincové už druhou šanci stvrdila vítězným prohozem.

"Je tu navíc ještě ten povrch, na kterém bylo strašně těžké míče pozabíjet. Bohužel jsme se sešly tak, že jí (Hibinové) sedí, když je to co nejvíce pomalé. A u mě naopak čím rychlejší, tím lepší. Podle toho to tak trošku i vypadalo," uzavřela Martincová.

Cristianová prodloužila své pražské tažení

Nenasazená Cristianová, přemožitelka obhájkyně titulu Marie Bouzkové z úvodního kola, měla od začátku utkání navrch, z čehož rezultovalo i vítězství 6:4 v prvním setu. 

Ve druhém se však chopila otěží Baindlová, suverénně ho získala poměrem 6:2 a nasměrovala duel do rozhodujícího dějství, které ale zahájila ztrátou dvou servisů.

Rumunka poté náskok uhájila, vyřadila další nasazenou soupeřku a postoupila do třetího semifinále na okruhu WTA v kariéře.     

"Byl to těžký zápas od začátku do konce. Ve druhém setu jsem nehrála dostatečně intenzivně a začala jsem být negativní, ale jsem bojovnice a mám z postupu radost," popsala Cristianová.

"Atmosféra na kurtu byla skvělá, je radost hrát před pražským publikem. Lidé mi moc pomohli," dodala.  

Tenisový turnaj žen v Praze (tvrdý povrch):

Dvouhra – čtvrtfinále:
Nosková (4-ČR) – Schmiedlová (SR) 6:0, 6:2, Hibinová (Jap.) – Martincová (ČR) 6:1, 6:2, Cristianová (Rum.) – Baindlová (8-Ukr.) 6:4, 1:6, 6:2, Korpatschová (Něm.) – Cornetová (6-Fr.) 7:6 (7:3), 6:1.

Čtyřhra – semifinále: 
Lechemiaová, Gleasonová (Fr./USA) – Bartůňková, Valentová (ČR) 6:1, 3:6, 11:9, Hibinová, Kalašnikovová (Jap./Gruz.) – Palicová, Šalková (ČR) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články