Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zemřel Petr Huťka, trenér daviscupových vítězů z roku 1980

Ve věku 76 let zemřel ve středu po dlouhé nemoci jeden z trenérů vítězného daviscupového týmu z roku 1980 Petr Huťka. Informoval o tom Deník.cz. Huťka byl také dlouholetým předsedou Tenisového klubu Precheza Přerov.

Petr Huťka
zdroj: ČTK / Profimedia

Huťka hráčskou kariéru ukončil ve 32 letech a v období 1979 až 1983 byl kapitánem národního týmu pro Královský pohár a čtyři roky také vedl družstvo na halovém mistrovství Evropy. V roce 1980 byl členem realizačního týmu vítězů Davis Cupu s hvězdnou sestavou Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Jan Kodeš, Pavel Složil.

Později vedl i ženský fedcupový tým, byl trenérem pro Galeův pohár i součástí realizačního týmu ve Světovém poháru v roce 1998. Během trenérské kariéry vedl například Ctislava Doseděla, kterému mimo jiné pomohl k třem vítězstvím na turnajích ATP. Několik let působil také v Rakousku.

Prezidentem přerovského klubu se stal v roce 1997. Vloni obdržel Cenu prezidenta ČTS za oddanost a věrnost tenisu. "Je to smutná zpráva pro celý český tenis i pro mě osobně. Petr Huťka byl v českém tenise jednou z nejvýraznějších postav minulých desetiletí. Do historie se zapsal jako hráč, trenér i jako funkcionář a ve všech oblastech byl úspěšný. Osobně jsem ho zažil jako trenéra, pod jeho vedením jsme vyhráli tenisovou extraligu," řekl dočasný šéf svazu Jan Stočes.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články