Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Macháč udolal kvalifikanta a v Ženevě je ve čtvrtfinále, Vondroušová postoupila ve Štrasburku

Generálka na grandslamové Roland Garros zatím Tomáši Macháčovi v Ženevě vychází. Ve 2. kole porazil Američana Nicolase Morena de Alborana 4:6, 7:5, 6:0 a prošel do čtvrtfinále. Mezi osmičku nejlepších postoupil v této sezoně na okruhu ATP potřetí, poprvé od průlomu na Masters v Miami. Dařilo se také Markétě Vondroušové ve Štrasburku. Turnajová jednička zdolala ve 2. kole po obratu 5:7, 6:1, 6:0 Polku Magdalenu Frechovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová ve Štrasburku postoupila přes Frechovou

Třiadvacetiletý Macháč po zdravotních problémech, které mu znemožnily start v Barceloně a Madridu, vyhrál poprvé v sezoně na antuce dva zápasy za sebou. S úspěšným účastníkem kvalifikace, kterému ve světovém žebříčku patří až 140. místo, dlouho sváděl vyrovnaný boj.

Úvodní set prohrál po ztrátě podání v desátém gemu, druhý naopak v koncovce rozhodl a střetnutí zlomil. Za stavu 4:5 soupeři sebral poprvé servis a další hru už mu nepovolil. Ve třetí sadě Američana vyprovodil jednoznačně za 25 minut s "kanárem".

O první semifinálovou účast na okruhu ATP v kariéře se aktuálně 44. hráč světového žebříčku utká s dalším Američanem Alexem Michelsenem. Pětašedesátý hráč žebříčku v osmifinále překvapil výhrou 6:4, 4:6, 7:5 nad krajanem a světovou dvanáctkou Taylorem Fritzem.

Vítězstvím 6:3, 6:3 nad Němcem Yannickem Hanfmannem oslavila své 37. narozeniny světová jednička Novak Djokovič, který se v Ženevě rozehrává před obhajobou titulu na Roland Garros. Hvězdný Srb požádal pořadatele o divokou kartu poté, co na předchozím turnaji v Římě vypadl už ve 3. kole. Držitel rekordních 24 grandslamových titulů letos stále čeká na první trofej. 

Vondroušová nezaváhala s Frechovou 

Světová šestka Vondroušová prohrála s polskou kvalifikantkou první set, jenž byl vyrovnaný až do stavu 5:5. Poté česká favoritka ztratila poprvé podání a Frechová následně set dopodávala.

Zbývajícímu průběhu utkání ale vládla wimbledonská šampionka, která vyhrála dvanáct z třinácti gemů. Čtyřiapadesátá hráčka světa Frechová si nechala po druhém gemu druhé sady ošetřit koleno a na českou tenistku už nestačila.

Finalistka Roland Garros z roku 2019 Vondroušová zahájila antukovou sezonu postupem do semifinále ve Stuttgartu, na dalších dvou turnajích v Madridu a Římě ovšem prohrála vždy druhý zápas. Ve Štrasburku ji nyní čeká buď Francouzka Fiona Ferrová, nebo Ukrajinka Anhelina Kalininová.

Tenisový turnaj mužů v Ženevě (antuka):

Dvouhra – 2. kolo: Macháč (ČR) – Moreno de Alboran (USA) 4:6, 7:5, 6:0, Báez (5-Arg.) – Carballés (Šp.) 6:3, 6:0, Ruud (2-Nor.) - Ofner (Rak.) 4:6, 6:2, 6:2, Michelsen (USA) - Fritz (3-USA) 6:4, 4:6, 7:5, Djokovič (1-Srb.) - Hanfmann (Něm.) 6:3, 6:3.

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka):

Dvouhra – 2. kolo: Vondroušová (1-ČR) – Frechová (Pol.) 5:7, 6:1, 6:0, Haddadová Maiaová (2-Braz.) – Navarrová (USA) 6:4, 7:6 (7:1), Keysová (4-USA) – Wang Sin-jü (Čína) 7:5, 6:0, Linetteová (Pol.) – Alexandrovová (6-Rus.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články