Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Zakopalová postoupila v Palermu do semifinále

Palermo - Česká tenistka Klára Zakopalová si po výhře 7:5, 6:7 a 6:1 nad Němkou Dinah Pfizenmaierovou na turnaji v Palermu zahraje letos podruhé semifinále. Renata Voráčová naopak ve čtvrtfinále podlehla Španělce Estrelle Cabezaové ve dvou setech, ale i tak zaznamenala nejlepší výsledek ve dvouhře za poslední tři roky.

Klára Zakopalová
zdroj: ČTK

Podobně jako ve čtvrtek proti Italce Karin Knappové vykročila rodačka z Prahy Zakopalová do zápasu lépe a získala první set v poměru 7:5. Ve druhém však nezvládla tie-break, v kterém pustila soupeřku do vedení 5:1, a to už se jí nepodařilo zvrátit.

V rozhodující sadě však jednatřicetiletá Zakopalová nepovolila soupeřce ani jednou udržet podání a po dvou hodinách a 37 minutách slavila vítězství. Do semifinále postoupila poprvé od lednového turnaje v čínském Šen-čenu. Její příští soupeřkou bude buď domácí favoritka a první nasazená Sara Erraniová, nebo Španělka Silvia Solerová.

Devětadvacetiletá Voráčová, které patří ve světovém žebříčku 193. místo, v prvním vzájemném utkání se 108. hráčkou světa Cabezaovou zakončila obě dvě sady ztraceným podáním a podlehla 5:7 a 4:6. Nevyrovnala tak svůj úspěch z turnaje v marockém Fezu v roce 2010, kde postoupila do semifinále.

Voráčová si nespravila chuť ani v semifinále čtyřhry v českém obsazení. Spolu s Barborou Záhlavovou-Strýcovou podlehla krajankám Karolíně a Kristýně Plíškovým 7:5, 5:7, 8:10. Jednadvacetileté rodačky z Loun tak postoupily na okruhu WTA do finále čtyřhry poprvé. Ve finále se utkají buď s francouzsko-polským párem Kristina Mladenovicová, Katarzyna Piterová, nebo francouzsko-ukrajinskou dvojicí Caroline Garciová, Maryna Zaněvská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články