Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Zakopalová porazila Knappovou a v Palermu si zahraje čtvrtfinále

Palermo - Česká tenistka Klára Zakopalová porazila na turnaji v Palermu Italku Karin Knappovou 6:3, 4:6 a 6:4 a letos podruhé si zahraje ve čtvrtfinále. V Palermu ji nyní čeká Němka Dinah Pfizenmaierová. S přemožitelkou Karolíny Plíškové z prvního kola se dosud neutkala.

Klára Zakopalová
zdroj: AP Photo autor: Ahn Young-joon

Jednatřicetiletá Zakopalová zvládla proti Knappové v klidu první set, jenže v tom druhém přišla třikrát o podání a prohrála 4:6. V rozhodující sadě prohrávala domácí Italka už 1:5, ale následný pokus o obrat nedotáhla a podlehla znovu 4:6. Zakopalová postoupila do čtvrtfinále naposledy v lednu v čínském Šen-čenu, kde mezi nejlepšími osmi zdolala pozdější vítězku letošního Wimbledonu Marion Bartoliovou. Češka prohrála v Šen-čenu až ve finále s domácí Li Na.

Svou čtvrtfinálovou soupeřku se dozvěděla Renata Voráčová, kterou čeká Španělka Estrella Cabezaová. Ta zdolala třetí nasazenou Francouzku Kristinu Mladenovicovou 6:3, 2:6 a 7:6. Obě tenistky se utkají poprvé v kariéře. Voráčové se spolu s Barborou Záhlavovou-Strýcovou podařilo probojovat do semifinále čtyřhry. Obhájkyně titulu zdolaly česko-ukrajinský pár Eva Birnerová, Irina Burjačoková 6:0, 6:2 a v semifinále se utkají s Češkami Karolínou a Kristýnou Plíškovými.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články