Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Plíšková bude ve Wimbledonu nasazenou šestkou, Krejčíková třináctkou

Cestu za obhajobou finálové účasti z loňského roku ve Wimbledonu začne Karolína Plíšková jako šestá nejvýše nasazená tenistka. Barbora Krejčíková má číslo třináct, dvojnásobná šampionka turnaje Petra Kvitová pětadvacet. Žádní další čeští tenisté ani tenistky se mezi nasazené ve dvouhře nevešli. Z kvalifikace do hlavního turnaje neprošly ani Linda Fruhvirtová, Tereza Smitková, Anna Sisková, Sára Bejlek, Jesika Malečková i Miriam Kolodziejová.

Karolína Plíšková (vpravo) a Ashleigh Bartyová s trofejemi
zdroj: REUTERS

Nasazení zveřejnili pořadatelé londýnského grandslamového turnaje, kteří se od loňského ročníku drží striktně světového žebříčku a na rozdíl od předchozích let nezohledňují výsledky na trávě.

České tenistky se oproti aktuálnímu pořadí WTA Tour posunuly vzhůru díky absenci hráček z Ruska a Běloruska, které kvůli válce na Ukrajině letos startovat v All England Clubu nesmějí. Nejvýše by z nich byla světová šestka Aryna Sabalenková z Běloruska. Turnajovou jedničkou je šampionka Roland Garros Iga Šwiateková z Polska.

Výraznější změny jsou u mužů, kde je nasazenou jedničkou loňský šampion Novak Djokovič. Srb je sice nyní světovou trojkou, ale posunul se vzhůru vzhledem k neúčasti Daniila Medvěděva z Ruska a zraněného Alexandera Zvereva z Německa.

Druhým nasazeným bude ve Wimbledonu letošní šampion Australian Open a Roland Garros Rafael Nadal. Španělský grandslamový rekordman tak na svého dlouholetého rivala Djokoviče nemůže narazit dřív než ve finále 10. července.

Ve čtyřhře bude elitní český pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, který Wimbledon ovládl v roce 2018, nasazen jako druhý. Lucie Hradecká bude mít s Indkou Saniou Mirzaovou číslo šest.

Konec už v kvalifikaci

Sedmnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová vypadla v prvním kole wimbledonské kvalifikace, i když měla zápas s Francouzkou Tessah Andrianjafitrimovou dobře rozehraný. Dvanácté nasazené hráčce nakonec podlehla 6:2, 4:6, 6:7.

Fruhvirtová neuspěla stejně jako v kvalifikaci na Roland Garros, kde usilovala o účast na grandslamu poprvé. V Paříži skončila v druhém kole. Její dnešní přemožitelka už za sebou tři starty na grandslamu má a všechny na Roland Garros. Pokaždé prohrála hned v prvním kole, letos v něm potrápila Karolínu Plíškovou, která ji zdolala ve třech setech.

Wimbledonská kvalifikace skončila hned již v úvodu také pro šestnáctiletou Sáru Bejlek, Annu Siskovou, Jesiku Malečkovou i Miriam Kolodziejovou. Neuspěla ani osmifinalistka turnaje z roku 2014 Tereza Smitková.

Do druhého kola mužské kvalifikace v areálu v Roehamptonu se v pondělí probojovali Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Dalibor Svrčina a Vít Kopřiva.

Kvalifikace na tenisový Wimbledon v Londýně (tráva):

Ženy - 1. kolo:

Andrianjafitrimová (12-Fr.) - L. Fruhvirtová (ČR) 2:6, 6:4, 7:6 (10:6), Chiricová (USA) - Sisková (ČR) 1:6, 6:1, 6:0, Ponchetová (Fr.) - Smitková (ČR) 6:3, 7:5, Bucsaová (4-Šp.) - Malečková (ČR) 6:2, 6:1, Schunková (21-Něm.) - Kolodziejová (ČR) 6:1, 6:4, Bektasová (USA) - Bejlek (ČR) 7:6 (7:3), 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články