Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Dzalamidzeová si změnila občanství kvůli Hrám v Paříži. Wimbledon bere jako bonus

V "barvách" Gruzie bude ve své tenisové kariéře pokračovat Natela Dzalamidzeová. Změnu svého občanství z ruského vysvětlila touhou zahrát si na olympijských hrách. Že se díky tomu může letos představit ve Wimbledonu, který start Rusů a Bělorusů kvůli válce na Ukrajině neumožnil, bere deblová specialistka jako příjemný bonus.

Natela Dzalamidzeová (vpravo) na Kremlin Cupu
zdroj: REUTERS

Moskevská rodačka Dzalamidzeová dosud hrála za Rusko, díky gruzínskému otci nicméně měla dvojí občanství. K reprezentaci Gruzie se podle svých slov rozhodla kvůli velké konkurenci a také zákazu startu ruského týmu v Billie Jean King Cupu, v němž musí tenistky hrát, aby mohly případně startovat na olympiádě.

"Rozhodla jsem se tak kvůli tomu, abych měla šanci zahrát si v Paříži. Poprvé jsem o tom diskutovala s WTA během Indian Wells na začátku března," řekla listu The Times devětadvacetiletá Dzalamidzeová, jejíž změnu občanství WTA oficiálně potvrdila krátce před uzavřením přihlášek do Wimbledonu.

"Pokud díky hraní za Gruzii budu mít ještě šanci startovat ve Wimbledonu, tak proč ne? Aktuálně jsem v žebříčku nejvýše v kariéře a v Gruzii je má perspektiva mnohem větší," uvedla 43. hráčka světového deblového žebříčku, která se ve Wimbledonu představí po boku Srbky Aleksandry Kruničové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články