Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nedá si říct. Kyrgios nenosí bílou a v Austrálii byl obviněn z napadení

Nenapravitelnému Nicku Kyrgiosovi hrozí ve Wimbledonu další pokuta. Dvě za své chování už zaplatil v celkové výši 14 000 dolarů a třetí mohou organizátoři sedmadvacetiletému tenistovi udělit za to, že porušil pravidla o výhradně bílém oblečení. Po vítězném osmifinále si totiž ještě na kurtu obul červené boty i kšiltovku.

Nick Kyrgios a jeho nebílé boty
zdroj: ČTK/AP

Kontroverzní Kyrgios platí často. Za vulgarity na kurtu, ničení raket, naposledy na londýnském grandslamu za plivnutí směrem k divákovi a nadávky. Když v pondělí odehrál bez výlevů zápas s Američanem Brandonem Nakashimou, opět na sebe upozornil. V červených botách už přišel na kurt, na zápas si je přezul za bílé, ale pro rozhovor znovu sáhl po červených i kšiltovce stejné barvy.

Na otázku, proč záměrně porušil pravidlo, měl jednoduchou odpověď: "Protože si dělám, co chci." Rád prý nosí své červené "Jordanky". Nicméně slíbil, že až půjde ve středu znovu na kurt, pravidla dodrží. "Zítra si zase vezmu bílé," dodal čtyřicátý tenista světového žebříčku. O své první grandslamové semifinále bude hrát s Chilanem Cristianem Garínem.

Kyrgiose čeká soud

Problémy má Kyrgios také doma v Austrálii, kde byl obviněn z napadení, ke kterému údajně došlo loni. Bez dalších podrobností o tom informovala policie, podle které tenista musí v srpnu před soud v Canbeře.

"Jde o domácí záležitost," citoval Kyrgiosova právníka Jasona Moffetta list Canberra Times. "Jedná se o závažné obvinění a bereme ho velmi vážně. Vzhledem k tomu, že je celá věc před soudem, nemůžeme se k tomu víc vyjádřit. Učiníme tak časem," dodal.

Podle australských médií Kyrgiose obvinila z napadení jeho bývalá partnerka Chiara Passariová. Loni v říjnu spolu byli v karanténním hotelu v Adelaide, po hádce ale museli dostat každý vlastní pokoj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články