Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Krejčíková a Siniaková prošly do semifinále Wimbledonu

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková jsou v semifinále Wimbledonu. Druhý nasazený pár otočil zápas proti americko-australské dvojici Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová a po výhře 1:6, 7:6, 6:2 budou Češky usilovat o šesté společné finále na grandslamech.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK/AP

Začátek Češkám proti turnajovým desítkám nevyšel. Prohrály si dvakrát servis a po 25 minutách i první set. V tom druhém opět začaly ztraceným podáním a pak nevyužily čtyři brejkboly. Až za stavu 3:4 se podařilo favoritkám podání soupeřek prolomit, vynutily si tie-break a v něm uspěly 7:2. Od té doby už nezaváhaly.

"Soupeřky na nás nastoupily a hrály solidně. Myslím, že jim to nemohlo takhle vydržet. A kdyby jim to vydrželo, tak klobouk dolů. V pravý čas se to ale otočilo. Jsem samozřejmě hrozně ráda, že jsme se do toho dostaly, dělaly jsme jim stále větší potíže a uhrávaly si to ve výměnách," řekla webu Tenisový svět Siniaková.

Krejčíková a Siniaková, vítězky Wimbledonu z roku 2018 či letošního Australian Open, narazí v semifinále na ukrajinsko-lotyšský pár Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková. Turnajové čtyřky porazily japonsko-tchajwanskou dvojici Šuko Aojamaová, Čchan Chao-čching také po obratu 4:6, 6:1, 7:5.

Krejčíková se Siniakovou se naposledy do semifinále Wimbledonu dostaly před třemi lety, loni vypadly ve čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články