Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Byl to konec? Netuším, ale s touhle vzpomínkou končit nechci, vzkázala Serena Williamsová

Návrat legendy nevyšel, ale rozhodně nezklamal. Slavná Serena Williamsová přilákala na centrální kurt velice slušnou návštěvu a atmosféra v tenisovém Wimbledonu tu místy připomínala zápas jihoamerické fotbalové ligy. Čtyřicetiletá Američanka už ale ke svým třiadvaceti grandslamovým titulům ten osmý ze zdejších travnatých kurtů, alespoň letos, nepřidá.

Je nám líto, video expirovalo.
Návrat Williamsové skončil ve Wimbledonu v 1. kole

O šestnáct let mladší Francouzce Harmony Tanové ze druhé stovky světového žebříčku podlehla po velkém boji za víc než tři hodiny v supertiebraku, v němž vedla už 4:0.

Byl to konec legendy? "To je otázka, na kterou neumím odpovědět," přiznala na tiskové konferenci po utkání. "Kdo ví, kde se objevím," dodala.

Na otázku, zda by jí nevadilo, kdyby tenhle zápas byl její poslední vzpomínkou na Wimbledon, ale reagovala okamžitě: "Určitě ne. Znáte mě. Ale dnes jsem do toho zápasu dala všechno, co jsem mohla. Dneska určitě. Možná zítra bych mohla dát víc, třeba i před týdnem bych mohla dát víc, ale dnes jsem mohla dát jen tohle," svěřila se legenda, která nevyloučila, že se objeví na US Open. "Určitě mám spoustu motivace zlepšovat se a zahrát si doma," konstovala tenistka, žijící v New Yorku.

Serena Williamsová po úspěšném úderu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Mathias Bergeld

I bývalé světové jedničky Mats Willander a Kim Clijstersová se po utkání shodly, že roční pauza byla znát a i hvězda hvězd potřebuje víc zápasů aby se vrátila do bývalé formy.

Protože Williamsová naposledy hrála dvouhru na turnaji před rokem právě ve Wimbledonu, kde se zraněním vypadla v prvním kole. Rok se léčila a v zápase střídala geniální okamžiky s těmi slabšími – udělala 54 nevynucených chyb. Zatímco soupeřka téměř o polovinu méně.

Přesto po prvním prohraném setu 5:7 vyhrála další suverénně 6:1, Ve třetím pak vedla 3:1 a 5:4 a při vlastním podání 40:15. Potom ale za stavu 5:6 odvracela mečbol Francouzky. V super tie-braku rychle vedla 4:0, ale... herní praxe scházela.

Pohybově přitom vypadala čtyřicetiletá tenistka slušně, emotivně prožívala vydařené údery. Po jednom z nich v závěru zápasu dokonce vykopla nohu vysoko nad hlavu. I její postava se mírně přiblížila představám o ideální figuře pro tenistku, než tomu bylo dřív.

Z kurtu odcházela s lehkým úsměvem za obrovského aplausu diváků, kteří věřili, že ji nevidí na kurtu naposledy.

Zdroj
BBC, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články