Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Wimbledon i se Serenou. Od pořadatelů dostala divokou kartu

Vypadalo to, že v All England Clubu bude chybět. Všechno je ale jinak. Bývalá světová jednička a vítězka 23 grandslamových titulů Serena Williamsová se chystá na další účast ve Wimbledonu, kam se dostane díky divoké kartě od pořadatelů. Ještě před londýnským grandslamem se čtyřicetiletá Američanka rozehraje na trávě v Eastbourne, a to ve čtyřhře.

Bývalá světová jednička Williamsová dnes ještě před oznámením pořadatelů na sociálních sítích naznačila, že se ve Wimbledonu hodlá vrátit na kurty. Naposledy hrála před rokem právě na trávě v All England Clubu, v příspěvku ale neupřesnila, zda se chystá hrát dvouhru. Nyní je jasné, že do ní nastoupí.

"SW a SW19. To je rande. 2022. Uvidíme se tam," napsala čtyřicetiletá Američanka na Instagramu k fotografii nohou obutých v bílých teniskách na travnatém kurtu. Zkratka SW19 odkazuje na poštovní kód All England Clubu v londýnské čtvrti Wimbledon, kde třetí grandslamový turnaj sezony začne 27. června.

Sedminásobná wimbledonská šampionka, jíž chybí jeden grandslamový titul k vyrovnání rekordu Australanky Margaret Courtové, vzdala vloni kvůli zranění zápas 1. kola s Aliaksandrou Sasnovičovou z Běloruska. Kvůli dlouhé pauze už se začaly množit spekulace o možném konci její kariéry.

Aby se před wimbledonským návratem rozehrála, díky divoké kartě nastoupí už v příštím týdnu v Eastbourne. V deblu vytvoří dvojici s Uns Džábirovou z Tuniska. "Jsem nadšená, že se vracím do Eastbourne i na trávu, na níž se mi celou kariéru dařilo. Těším se i na fanoušky," řekla Williamsová.

Od doby, kdy hrála zápas naposledy, byla na očích veřejnosti především jako matka čtyřleté dcery Alexis Olympie a podnikatelka. Centrem pozornosti bude už v příštím týdnu, byť z pozice až 1208. hráčky žebříčku. Celkem vyhrála mladší ze sester Williamsových 73 turnajů ve dvouhře, což ji řadí na páté místo historických tabulek. Nejvíce titulů (167) má Martina Navrátilová.

Na grandslamu byla Williamsová naposledy ve finále v lednu 2017 v Melbourne, tentýž rok v září se stala matkou. Po mateřské pauze se dostala do bojů o titul na grandslamech ještě čtyřikrát. Jedna z nejvýraznějších osobností historie tenisu strávila v čele žebříčku 319 týdnů, včetně čtyřher má 39 grandslamových trofejí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články