Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Wawrinka je v Praze. Vzpomínal na to, jak mu tu v Davis Cupu zatápěl Štěpánek

Pražští tenisoví nadšenci mají svátek: do Prahy dorazil Stanislas Wawrinka. Během nadcházejících dvou týdnů zde trojnásobný grandslamový šampion odehraje turnaje kategorie challenger, kde chce otestovat svou formu a rozehrát se pro antukovou sezonu. V Praze také zavzpomínal na dávný duel Davis Cupu.

Stanislas Wawrinka
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Pětatřicetiletý Švýcar se na turnaji nižší kategorie představil naposledy před deseti lety v Luganu, kdy zvítězil. Stejný cíl si dává vždy, takže ani pražské turnaje nejsou výjimkou. "Ale nevím úplně, v jaké jsem formě. Po několika měsících mimo zápasy bude zajímavé vidět, jak na tom jsem. Během posledních několika týdnů jsem opravdu tvrdě a dobře trénoval," řekl.

Rozhodl se neriskovat cestu do zámoří, takže vynechá grandslamové US Open. "Cítil jsem jako bezpečnější zůstat v Evropě. Hodlám se zúčastnit turnajů na antuce a zaměřit se pak na antukovou sezonu," vysvětlil. Ta by měla vyvrcholit grandslamovým Roland Garros, které bylo odloženo z jara na přelom září a října.

Pro Prahu se Wawrinka rozhodl mimo jiné proto, že viděl řadu turnajů, které se zde po uvolnění koronavirových opatření konaly a konají. "Všichni byli v bezpečí, všechno bylo pod kontrolou," ocenil.

Je nám líto, video expirovalo.
Wawrinka v Praze zavzpomínal na Štěpánka

Do Prahy se vrací Wawrinka po třinácti letech. Naposledy zde byl při Davisově poháru 2007, kdy ho v rozhodující dvouhře baráže porazil Radek Štěpánek. Další památný duel s českými tenisty v Davis Cupu odehrál pak v roce 2013, tehdy společně s Markem Chiudinellim svedl neúspěšnou sedmihodinovou bitvu proti páru Tomáš Berdych, Lukáš Rosol. S Berdychem pak prohrál dvouhru, což Čechy poslalo do čtvrtfinále.

Wawrinka na to dodnes vzpomíná. "Pro mě ten víkend v Ženevě, kdy jsme prohráli v roce 2013, byl jeden ze zlomových momentů kariéry. Porážka s Tomášem mi pomohla k tomu být pak lepší," svěřil se tenista, který poté získal všechny své grandslamové trofeje i výhru v Davis Cupu.

V Praze se už stihl ve čtvrtek večer proběhnout centrem, na Instagramu sdílel fotografii z Karlova mostu. "Byl to perfektní začátek mého pobytu. Jsem rád, že tady budu dva týdny a budu mít víc času si město prohlédnout," poznamenal čtvrtfinalista lednového Australian Open.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články