Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vyhráli spolu dva grandslamy, další už nepřidají. Ósakaová ukončila spolupráci s trenérem Bajinem

Poslední dva tenisové grandslamy pod sebou mají podpis Naomi Ósakaová, Sascha Bajin. Další ale už nepřibude. Japonská tenistka spolupráci se svým německým trenérem nečekaně po 13 měsících ukončila. 

Sascha Bajin a Naomi Ósakaová
zdroj: ČTK/AP

Ósakaová začala s Bajinem spolupracovat před minulou sezonou. V březnu ovládla velký turnaj v Indian Wells a slavila na okruhu WTA premiérovou trofej. Na začátku září pak senzačně dominovala na US Open a posléze přemožitelku nenašla ani na grandslamu v Melbourne. Ve finále porazila Petru Kvitovou, o kolo dříve ji nezastavila ani Karolína Plíšková.

"Už nebudu dál spolupracovat se Saschou. Chci mu poděkovat a přeju mu jen to nejlepší," napsala Ósakaová na Twitteru. Čtyřiatřicetiletý rodák ze Srbska Bajin dříve pomáhal jako sparingpartner Sereně Williamsové, Caroline Wozniacké, Sloane Stephensové i Viktorii Azarenkové. Díky úspěšné spolupráci s Ósakaovou získal od WTA ocenění Trenér roku.

Ani on nevysvětlil, co k nečekanému rozchodu s japonskou tenistkou vedlo. "Taky ti přeju jen to nejlepší. Byla to skvělá jízda. Díky, že jsem mohl být u toho," reagoval Bajin. Podle japonských médií to mezi oběma neklapalo již od začátku tohoto roku a některé tréninky na Australian Open trvaly sotva deset minut.

Se svými trenéry nedávno ukončily spolupráci také další grandslamové šampionky: rumunská vítězka French Open Simona Halepová či loňská šampionka Wimbledonu Angelique Kerberová z Německa. Obě už mají náhradu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články