Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrbenský si finále štvanického challengeru opět nezahraje, skončil v semifinále

Opáčko z loňska má za sebou Michael Vrbenský. Na antukovém challengeru I.ČLTK Prague Open na Štvanici skončil v semifinále. Nad síly posledního českého tenisty byl Němec Oscar Otte, který zvítězil dvakrát 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrbenský si finále štvanického challengeru opět nezahraje

Jednadvacetiletý Vrbenský, 318. hráč světového žebříčku a držitel divoké karty, bojoval o své dosud největší finále s Ottem (161. v pořadí ATP) hodinu a 27 minut. První sadu ztratil poté, co ve druhém gemu neudržel servis. Ve druhé sadě přišel Vrbenský o podání třikrát, zatímco německý soupeř odvrátil z pěti brejkbolů čtyři.

"Dnes bylo k postupu hodně daleko, nehrál jsem úplně svůj optimální tenis, co jsme si s trenérem řekli, bylo to takové zabržděné. Oscar si to dnes pohlídal," řekl Vrbenský, jenž loni vzdoroval v Praze v semifinále trojnásobnému grandslamovému vítězi Stanu Wawrinkovi ze Švýcarska ve třísetové bitvě.

"Otte má nepříjemný servis s nízkým nadhozem, špatně se to čte, má dobrou zatáčku ven, ale že by to bylo nějaké extra podání, to zase ne. Spíš jsem si to já špatně hlídal a dostával se zbytečně moc pod tlak," dodal český tenista.

Otte si v neděli na Štvanici zahraje o třetí titul z challengeru proti Tallonu Griekspoorovi z Nizozemska, jenž porazil nasazenou jedničku Slováka Norberta Gombose 7:6, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články