Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vrbenský je na štvanické antuce opět po roce v semifinále

Stejně jako loni postoupil jednadvacetiletý tenista Michael Vrbenský v rámci challengeru na pražské Štvanici do semifinále. V českém derby porazil o dva roky staršího Víta Kopřivu 6:1, 6:4 a o své největší finále v kariéře bude v sobotu bojovat proti Němci Oscarovi Ottemu.

Vrbenský postoupil před rokem na štvanické antuce do semifinále challengeru poprvé a nestačil v něm na hvězdného Švýcara Stana Wawrinku. Trojnásobný grandslamový šampion o den později v Praze získal titul.

"Asi je to můj nejlepší úspěch v téhle sezoně. Jsem rád, že jsem tady dostal díky tenisovému svazu volnou kartu a že si můžu tenhle turnaj zahrát," řekl rodák z Nymburka Vrbenský, 318. hráč světového žebříčku, který v soutěži zůstal jako jediný český tenista.

V prvním setu povolil soupeři jen jednu hru a ve druhém otočil vývoj po ztraceném podání. "Se štěstím jsem to vrátil na 2:2 a pak to bylo o jednom míčku," konstatoval Vrbenský. "Za dnešní výkon jsem si postoupit do semifinále nezasloužil. Nezvládl jsem to v hlavě," řekl Kopřiva.

Dvouhra žen už pokračuje bez české účasti a ve čtvrtfinále skončila bývalá světová dvacítka Ana Konjuhová z Chorvatska, která se snaží o návrat po čtyřech operacích lokte a je aktuálně na 205. místě WTA. V nejdelším utkání dne zdolala Chilanka Daniela Seguelová Reku-Lucu Janiovou z Maďarska za tři hodiny a 19 minut v tie-breaku třetí sady.

Tenisový turnaj I. ČLTK Prague Open 2021 by Moneta Money Bank (antuka):

Dvouhra - čtvrtfinále: Vrbenský - Kopřiva (oba ČR) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články