Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Vondroušová si semifinále v Cincinnati nezahraje, Bouzková bleskově vzdala utkání s Muchovou

Úspěšné tažení Markéty Vondroušové turnajem WTA v Cincinnati skončilo ve čtvrtfinále. Wimbledonská šampionka v něm podlehla světové tenisové jedničce Ize Šwiatekové z Polska 6:7 a 1:6. Mezi nejlepším kvartetem naopak nebude scházet Karolína Muchová, která postoupila poté, co Marie Bouzková zápas za stavu 0:3 v prvním setu kvůli zdravotním potížím skrečovala.

Markéta Vondroušová v akci
zdroj: REUTERS

Desátá nasazená Vondroušová v předchozích třech zápasech v Cincinnati neztratila set a dobře rozehrála i duel se Šwiatekovou. Vítězce Roland Garros vzala v pátém gemu servis, dostala se až do vedení 5:3 a dvakrát podávala na zisk sady. Za stavu 5:4 však i vinou dvou dvojchyb neuhrála ani bod a po dalším brejku uspěla za stavu 6:5 na podání jen v jedné výměně.

Tie-break získala Šwiateková 7:3 a pohodu si přenesla i do druhého dějství, na jehož začátku vzala rodačce ze Sokolova servis. Následně polská favoritka připravila Češku o podání ještě dvakrát a po 93 minutách proměnila forhendem po lajně první mečbol. Vondroušovou porazila i ve druhém vzájemném měření sil.

České derby trvalo jen dvanáct minut. Bouzková, která v osmifinále vyřadila vítězku předchozího velkého turnaje v Montrealu Jessicu Pegulaovou z USA, uhrála ve třech gemech jen dva body a zavolala si fyzioterapeutku. Po konzultaci se rozhodla zápas vzdát, podle agentury Reuters kvůli problémům s nohou.

Brzkým koncem zaskočila i Muchovou, která jí v rozhovoru na kurtu přála brzké uzdravení. "Jsme kamarádky, blíží se US Open, takže doufám, že se Mary uzdraví co nejrychleji a že bude na US Open připravená," řekla Muchová, jež v předchozích třech kolech musela o postup bojovat vždy ve třech setech. V semifinále se střetne s vítězkou duelu mezi Tunisankou Uns Džábirovou a Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Letošní finalistka Roland Garros přiznala, že zápasy proti krajankám, a kamarádkám zvlášť, jsou pro ni náročné. "Snažím se to brát tak, že to je práce, ale pro mě osobně je to docela těžké. Mám Mary ráda, těžko se to odděluje. Ale samozřejmě, když jdeme na kurt, je to naše práce. Připravovala jsem se na to, že to bude velká bitva, protože Mary dobíhá všechny míčky. Takže je mi líto, že jsme pro vás odehrály jen tři gemy," dodala Muchová na kurtu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži:
Dvouhra - čtvrfinále: Hurkacz (Pol.) - Popyrin (Austr.) 6:1, 7:6 (10:8), Alcaraz (1-Šp.) - Purcell (Austr.) 4:6, 6:3, 6:4.

Ženy:
Dvouhra – čtvrtfinále: 
Šwiateková (1-Pol.) – Vondroušová (10-ČR) 7:6 (7:3), 6:1, Muchová - Bouzková (obě ČR) 3:0 skreč., Gauffová (7-USA) - Paoliniová (It.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvtfinále: Čchan Chao-čching, Olmosová (7-Tchaj-wan/Mex.) - Krejčiková, Siniaková (1-ČR) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články