Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vondroušová si poprvé zahraje čtvrtfinále US Open. Vyřadila domácí Stearnsovou

Markéta Vondroušová poprvé dokázala postoupit do čtvrtfinále US Open. Česká vítězka Wimbledonu vyřadila domácí tenistku Peyton Stearnsovou po obratu 6:7, 6:3 a 6:2. Další soupeřkou Vondroušové bude Madison Keysová. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová je ve čtvrtfinále US Open, ze čtyřhry se ale musela omluvit

Vondroušová si vylepšila na newyorském betonu životní maximum, dosud byla nejdále v osmifinále před pěti lety. Sokolovská rodačka zvítězila nad Stearnsovou podruhé během dvou měsíců, neboť ji porazila také v 1. kole Wimbledonu. "Peyton hrála od začátku výborně. Já se snažila zůstat hlavně v zápase a soustředit se na každý míček. Je to velmi nebezpečná hráčka, která má před sebou velkou budoucnost. Byl to těžký zápas," řekla.

Přestože měla Vondroušová potíže s levým ramenem, dala devět es a proměnila sedm brejkbolů. Stearnsová doplatila na 52 nevynucených chyb, Vondroušová jich udělala o jednadvacet méně. Po postupu se odhlásily s Barborou Strýcovou ze čtyřhry a nenastoupí tak k osmifinálovému duelu. Loučící se Strýcová v New Yorku pokračuje ještě v mixu.

Vondroušová nezahájila duel proti 59. hráčce žebříčku dobře a po ztraceném servisu prohrávala 0:3 a 1:4. V sedmé hře se jí však podařilo brejk oplatit a srovnala. Organizátoři na konci sady zatáhli na kurtu Louise Armstronga střechu.

První set dospěl do zkrácené hry. Vondroušová v ní nedokázala sebrat ani jednou soupeřce bod při jejím podání, sama na servisu dvakrát zaváhala a prohrála 3:7. Set ztratila poprvé na turnaji. Od druhé sady se Vondroušová navíc potýkala s bolavým ramenem. Přesto se jí začalo dařit na returnu a díky třem brejkům vývoj srovnala.

Jednadvacetiletá Stearnsová se nemohla opřít o podání ani v rozhodujícím dějství. Celkem jí Vondroušová vzala na přelomu druhé a třetí sady pět servisů po sobě a prakticky tím zápas rozhodla. Po dvou hodinách a 13 minutách zakončila osmifinále při prvním mečbolu.

Vondroušová je ve čtvrtfinále grandslamu potřetí v kariéře, v předchozích dvou případech došla vždy alespoň do finále. "Jsem šťastná. Po Wimbledonu jsem neměla žádná očekávání a cítila velký tlak. Chci si ale užít každý zápas a uvidíme, co se stane dále," dodala.

Dvouhra – 4. kolo:

Vondroušová (9) – Stearnsová (USA) 6:7 (3:7), 6:3, 6:2, Keysová (17-USA) – Pegulaová (3-USA) 6:1, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články