Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vondroušová je v Melbourne v semifinále, uspěla i Krejčíková. Veselý skrečoval

Markéta Vondroušová si na turnaji Yarra Valley Classic před Australian Open zahraje o finále. Ve čtvrtfinále v Melbourne zdolala 4:6, 6:3, 10:4 Nadiu Podoroskou, jež o kolo dřív vyřadila Petru Kvitovou. Na australských turnajích uspěla i Barbora Krejčíková, Karolína Muchová musela kvůli zranění odstoupit. Jiří Veselý prošel do čtvrtfinále, v něm ale skrečoval.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP

Osmá nasazená Vondroušová se v sobotním semifinále střetne s turnajovou šestkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. O titul naposledy jednadvacetiletá Češka hrála předloni v červnu na Roland Garros.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří domácí favoritka a světová jednička Ashleigh Bartyová s americkou hvězdou Serenou Williamsovou.

Zápasy se hrají se super tie-breakem v třetím setu kvůli nahuštěnému programu způsobenému čtvrtečním přerušením programu, jež bylo vynucené pozitivním testem zaměstnance jednoho z melbournských hotelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová už je v Melbourne v semifinále, Srbové neobhájí ATP Cup

Krejčíková jde po výhře nad Rybakinovou dál

Barbora Krejčíková porazila na Grampians Trophy v Melbourne po obratu 4:6, 6:2, 10:6 turnajovou čtyřku Jelenu Rybakinovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se česká tenistka v sobotu utká s Američankou Jennifer Bradyovou.

Šestašedesátá hráčka světa Krejčíková zdolala žebříčkovou favoritku Rybakinovou za hodinu a tři čtvrtě. Elitní česká deblistka mohla využít své zkušenosti se super tie-breakem v třetím setu, jenž se na turnaji hraje ode dneška výjimečně i ve dvouhře kvůli nahuštěnému programu. Ten způsobilo čtvrteční přerušení turnaje vynucené pozitivním testem na koronavirus zaměstnance jednoho z melbournských hotelů.

Veselý postoupil v Melbourne do čtvrtfinále

Devětašedesátý hráč světového žebříčku Veselý nejprve v osmifinále porazil 6:4, 6:2 Litevce Ričardase Berankise. Ve čtvrtfinále ho o několik hodin později čekal třetí nasazený Félix Auger-Aliassime z Kanady, jenž v předchozím duelu odvrátil mečbol Jegoru Gerasimovovi z Běloruska.

Ve vyrovnaném prvním setu si oba hráči udrželi servis, přičemž dvacetiletý kanadský talent nasázel o sedm let staršímu Veselému deset es. Tie-break vyhrál Auger-Aliassime 7:3 a český tenista po něm ze zápasu odstoupil.

Muchová kvůli zranění břicha nenastoupila ke čtvrtfinále

Karolína Muchová krátce před Australian Open nenastoupila kvůli zranění břišních svalů do čtvrtfinálového zápasu na přípravném turnaji Gippsland Trophy v Melbourne. Její soupeřka Kaia Kanepiová z Estonska postoupila bez boje do semifinále.

Pro sedmadvacátou hráčku žebříčku Muchovou tak skončil odhlášením i druhý turnaj v nové sezoně. Před měsícem v Abú Zabí nenastoupila olomoucká rodačka k duelu druhého kola proti Rusce Darje Kasatkinové.

Čtvrtfinále bylo na Gippsland Trophy konečnou pro nejvýše nasazenou Simonu Halepovou z Rumunska. Světová dvojka prohrála nečekaně hladce 2:6, 1:6 s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články