Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Vondroušová je na Yarra Valley Classic ve čtvrtfinále, další tři Češky vypadly

Ze čtyř českých tenistek pouze Markéta Vondroušová postoupila do čtvrtfinále Yarra Valley Classic. Ve třetím kole přípravného turnaje okruhu WTA na grandslamové Australian Open, které začne v Melbourne v pondělí, vypadly Petra Kvitová, Karolína Plíšková i Marie Bouzková.

Markéta Vondroušová
zdroj: AP autor: Frank Franklin II

Osmá nasazená Vondroušová vydřela výhru 7:6, 6:7 a 6:4 nad Ruskou Verou Zvonarevovou. Český boj o semifinále překazila Nadia Podoroská z Argentiny, s kterou prohrála turnajová čtyřka Kvitová 7:5, 1:6 a 6:7.

Třetí nasazená Plíšková podlehla Američance Danielle Collinsové dvakrát 6:7 a Bouzková prohrála se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie 0:6, 6:4 a 3:6.

Vondroušová potřebovala bez pěti minut tři hodiny, aby Zvonarevovou udolala. V prvním setu nenechala šestatřicetiletou soupeřku za stavu 5:6 set dopodávat, v tie-breaku rozhodla nástupem na 5:0 a získala ho poměrem 7:4. Ve druhém setu ale tie-break 4:7 ztratila.

V rozhodující sadě měly obě hráčky problém si udržet servis, Vondroušová o něj přišla třikrát, ale Zvonarevové podání vzala čtyřikrát a postoupila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová i Plíšková se s Yarra Valley Classic rozloučily ve 3. kole

Boj loňských semifinalistek Roland Garros Kvitové a Podoroské skončil až hodinu před australskou půlnocí. Kvitová po zisku první sady prohrála devět z deseti gemů a za stavu 1:3 si nechala promasírovat levou achilovku.

Ve třetím setu už prohrávala 0:3, ale bojovala, srovnala a set rozhodl tie-break. Kvitová v něm neudržela vedení 5:2, dva mečboly ještě odvrátila, ale při třetím poslala míč z forhendu do autu.

Plíšková začala zápas ziskem podání soupeřky, ale sama o servis přišla na 4:4 a za stavu 4:5 odvrátila setbol. V tie-breaku první sady vedla 2:1, ale pak ztratila pět výměn. I druhý set dospěl do zkrácené hry a Američanka v ní byla znovu odvážnější.

Bouzková se poprvé v kariéře postavila aktuální světové jedničce a v prvním setu dostala za 32 minut "kanára". Pal ale hru vyrovnala, vzala soupeřce servis na 3:2 a náskok udržela.

Ve třetí sadě Češka srovnala z 1:3 na 3:3 a měla brejkbol, Australanka ale podání uhájila a zápas dovedla do vítězného konce.

"Byl to hodně slušný zápas," řekla Bartyová na kurtu. "Ona vrátí hodně returnů a donutí vás tvrdě si odpracovat každý servis. Snažila jsem se získat nějaké snadnější body, když to šlo, a jsem ráda, že jsem to v závěru zvládla," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články