Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vondroušová a Kvitová jsou v Indian Wells v 3. kole, Macháč se Siniakovou vypadli

Markéta Vondroušová a Petra Kvitová prošly na turnaji v Indian Wells do třetího kola, naopak deblová světová jednička Kateřina Siniaková se o překvapení nepostarala. Tomáš Macháč nestačil na světovou jedničku Rusa Daniila Medveděva, jemuž v premiérovém vzájemném duelu podlehl 3:6, 2:6.

Markéta Vondroušová
zdroj: AP autor: Andy Brownbill

Vondroušová porazila po měsíční pauze Polku Magdalenu Frechovou 6:1, 6:3 a po boji uspěla i Kvitová, která po dvou a půl hodinách zdolala Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou 6:7, 6:4, 6:4.

Siniaková vypadla po prohře 3:6, 5:7 s turnajovou šestkou Marií Sakkariovou z Řecka, jež bude příští soupeřkou Kvitové.

Třicátá nasazená Vondroušová, která se na kurtu představila poprvé od odstoupení z únorového semifinále v Dubaji, dnes rychle vedla 5:0.

Poté sice ztratila servis, ale vzápětí první sadu získala. Do druhého setu vstoupila Češka dalším prohraným podáním, nakonec však mohla slavit snadný postup.

Kvitová v prvním setu nevyužila dva setboly a v tie-breaku od stavu 3:0 získala jediný bod. V dalším průběhu zlepšila servis a i díky osmi esům nakonec dovedla úmorný zápas k vítězství, když proměnila třetí mečbol.

Macháč, který je v žebříčku na 158. místě, hned na úvod proti Medveděvovi nevyužil brejkbol. Naopak v šestém gamu mu ruský favorit vzal servis čistou hrou a set s přehledem dopodával.

Ve druhé sadě si Medveděv připsal další dva brejky a po hodině a čtvrt využil k očekávanému postupu třetí mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články