Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítězné tažení turnajem prodlouženo, Kopřiva deklasoval Ymeru

Tenista Vít Kopřiva prodloužil vítěznou šňůru na turnaji v Gstaadu. Ve čtvrtfinále přehrál český hráč při debutu v hlavní soutěži turnaje ATP Švéda Mikaela Ymera 6:1 a 6:0. 

Vít Kopřiva
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Kopřiva v Gstaadu musel absolvovat kvalifikaci a dnes na švýcarské antuce vyhrál už pátý zápas za sebou. Ve čtvrtek 249. tenista žebříčku šokoval vítězstvím nad turnajovou jedničkou a světovou desítkou Deniem Shapovalovem z Kanady a aktuální formu potvrdil i proti Ymerovi.

Dvaadvacetiletého Švéda, jemuž v pořadí ATP Tour patří místo v závěru první stovky, zdolal Kopřiva za pouhých 52 minut. Soupeři vzal rodák z Bílovce pětkrát servis a sám nečelil ani jednomu brejkbolu.

Kopřiva je letos společně s Juanem Manuelem Cerúndolem prvním tenistou od roku 2012, jemuž se při debutu na tour podařilo postoupit do semifinále. Argentinec v březnu v Córdobě dokonce dokráčel až k titulu.

V boji o finále se Kopřiva ve svém životním týdnu střetne s třetím nasazeným Norem Casperem Ruudem, jenž ve čtvrtfinále ve třech setech zdolal Francouze Beniota Pairea. Čtrnáctý hráč světa Ruud vyhrál minulý týden turnaj v Bastadu.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Gstaadu

Tenisový turnaj mužů v Gstaadu (antuka, dotace 481 270 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Kopřiva (ČR) - M. Ymer (Švéd.) 6:1, 6:0.

Ruud (3-Nor.) - Paire (6-Fr.) 6:2, 5:7, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články