Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vidět zprávy z domova příjemné není, říká nastávající světová jednička Medvěděv

Daniil Medvěděv je v Acapulcu v semifinále a může se těšit z toho, že se brzy stane světovou jedničkou. Na kurtu ale s ohledem na ruskou invazi na Ukrajinu příliš neoslavoval. 

Je nám líto, video expirovalo.
Medvěděv bude hrát v Acapulcu o titul s Nadalem

"Ve chvílích, jako je tahle, pochopíte, že tenis není zase tak důležitý. Nebylo snadné dneska hrát a jsem rád, že jsem to zvládl a vyhrál. Byl to den jako na horské dráze," řekl Medvěděv. "Samozřejmě jsem rád, že budu jednička. O tom jsem snil odmala," přiznal vítěz loňského US Open a finalista posledních dvou ročníků Australian Open.

Momentálně mu ale radost kalí mimotenisové události. "Když jsem se tady v Mexiku probudil a viděl zprávy z domova, nebylo to příjemné. Jako tenista bych chtěl po celém světě podporovat mír. Není to snadné, sledovat tohle všechno," řekl Medvěděv a připomněl vítězný deblový pár z turnaje v Marseille, kde minulý týden získali titul společně Rus Andrej Rubljov a Ukrajinec Denis Molčanov. "To bylo úžasné, lidi musí držet spolu," dodal.

O postup do finále se šestadvacetiletý Medvěděv, jenž ve čtvrtfinále porazil Jošihita Nišioku 6:2, 6:3, utká s Rafaelem Nadalem, který přešel přes Tommyho Paula po výhře 6:0, 7:6. Španělskému tenistovi může oplatit porážku z finále Australian Open, kde Nadal vybojoval rekordní 21. grandslamový titul.

"Je to vždycky čest hrát s někým z velké trojky nebo velké čtyřky. V Austrálii jsem mohl (proti Nadalovi) vyhrát, ale nakonec jsem prohrál. Byla to těžká porážka, ale takový už je sport," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články