Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2024

Série porážek je minulostí. Veselý zapsal první výhru na okruhu ATP od února

Poprvé od konce února se tenista Jiří Veselý dočkal vítězství na okruhu ATP. Na antukovém turnaji v Parmě zdolal v prvním kole Američana Steva Johnsona 7:6, 6:2. O postup do čtvrtfinále se utká s dalším Američanem, šestým nasazeným Tommym Paulem.

Jiří Veselý
zdroj: imago sportfotodienst autor: Juergen Hasenkopf

Veselý po únorové prohře ve druhém kole v Montpellier vypadl hned po úvodních duelech v Miami a Cagliari. Na Masters v Monte Carlu následně marně usiloval o postup do hlavní soutěže v kvalifikaci. V květnu poté startoval na dvou challengerech, v minulém týdnu uhrál jedno kolo v Portugalsku.

Proti Johnsonovi se mohl český hráč opřít o podání a všech šest brejkbolů odvrátil. První vyrovnaný set rozhodla až zkrácená hra, ve druhé sadě sebral Veselý soupeři dvakrát podání, při Američanově servisu pak proměnil i čtvrtý mečbol.

Tenisový turnaj mužů v Parmě (antuka):

Dvouhra - 1. kolo: Veselý (ČR) - Johnson (USA) 7:6 (9:7), 6:2, Gasquet (5-Fr.) - Altmaier (Něm.) 6:3, 6:3, Nišioka (8-Jap.) - Querrey (USA) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3), Musetti - Mager (oba It.) 4:6, 6:1, 6:2, Cecchinato - Brancaccio (oba It.) 6:3, 7:6 (7:5), Korda (USA) - Seppi (It.) 6:3, 6:4, Gombos (SR) - Ruusuvuori (Fin.) 7:6 (7:4), 5:7, 6:3, Martínez (Šp.) - Simon (Fr.) 6:0, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články