Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Veselý se v Dubaji postaral o překvapení, v úvodním utkání zaskočil Čiliče

Zatímco v Dauhá týden zpět skončil hned po prvním zápase, na turnaji v Dubaji Jiří Veselý přes úvodní kolo prošel. A navíc se postaral o překvapení. Vyřadil totiž Chorvata Marina Čiliče, který je v žebříčku ATP téměř o sto míst výš. Osmadvacetiletý příbramský rodák šampiona US Open 2014 zdolal 6:4, 7:6. Dařilo se také světové jedničce Novaku Djokovičovi, jenž po kauze s očkováním zahájil sezonu vítězstvím 6:3, 6:3 nad Lorenzem Musettim.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý překvapil v prvním kole v Dubaji výhrou nad Čiličem

Veselý začátkem února v Puné neobhájil titul a vypadl po dvou letech z první stovky. Aktuálně je na 123. příčce žebříčku a na pozici české jedničky ho vystřídal mladík Jiří Lehečka.

Do turnaje v Dubaji se i proto musel prokousávat z kvalifikace. O víkendu v ní vyhrál dva zápasy, na které navázal v úvodním kole hlavní soutěže. V prvním setu vzal 24. hráči žebříčku Čiličovi servis ve třetím gemu, ve druhém setu dokonce hned v první hře. Za stavu 5:3 a 40:0 měl český tenista šanci zápas ukončit při podání soupeře, ale zkušený Chorvat i za pomoci dvou es tři mečboly za sebou odvrátil.

Veselého ztracená šance rozhodila a vzápětí přišel poprvé v zápase o servis. Dokázal se však zkoncentrovat a vybojovat tie-break. V něm se dostal do vedení 4:0 a náskok si až do vítězství 7:3 pohlídal. Duel zakončila bývalá světová trojka Čilič, jenž v utkání nastřílel 17 es, příliš dlouhým bekhendem.

Po třech výhrách ve třech dnech čeká českého tenistu den volna, ve druhém kole bude jeho soupeřem buď Arthur Rinderknech z Francie, nebo Roberto Bautista ze Španělska.

Djokovič s Musettim nezaváhal

Čtyřiatřicetiletý Djokovič, který vakcinaci proti covidu odmítá podstoupit, byl v lednu deportován z Austrálie po jedenáctidenních tahanicích, během nichž mu byla dvakrát zrušena víza a několik nocí strávil v detenčním hotelu pro imigranty. Od návratu do Evropy nikde nehrál a premiéru roku 2022 absolvoval až v Dubaji.

Proti Musettimu měl zápas od začátku pod kontrolou, odvrátil všech sedm brejkbolů a za hodinu a čtvrt postoupil. Ve druhém kole ho čeká vítěz duelu mezi Rusem Karenem Chačanovem a Australanem Alexem de Minaurem.

Z turnaje se krátce před jeho začátkem odhlásil Kanaďan Félix Auger-Aliassime, který měl plnit roli nasazené trojky. Jednadvacetiletý tenista měl v posledních dvou týdnech nabitý program: nejprve získal v Rotterdamu premiérový titul a v neděli v Marseille neúspěšně bojoval hned o další ve finále proti Rusovi Andreji Rubljovovi.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Veselý (ČR) - Čilič (Chorv.) 6:4, 7:6 (7:3), Krajinovič (Srb.) - Džazírí (Tun.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:4, Daniel (Jap.) - Goffin (Belg.) 6:3, 7:6 (7:5), A. Murray (Brit.) - O'Connell (Austr.) 6:7 (4:7), 6:3, 7:5, Djokovič (1-Srb.) - Musetti (It.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články