Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Macháč si připsal premiérovou výhru na okruhu ATP, Veselý skončil v Dauhá v 1. kole

Vítězství, na které pravděpodobně nezapomene, zapsal na turnaji v Marseille Tomáš Macháč. V úvodním kole totiž zdolal Damira Džumhura z Bosny 1:6, 6:3, 6:1 a poprvé v kariéře oslavoval skalp soupeře na okruhu ATP. Jiří Veselý naopak v Dauhá odcházel se svěšenou hlavou, přestože měl utkání s Arthurem Rinderknechem nadějně rozehrané. S Francouzem nakonec prohrál 6:3, 6:7 a 4:6.

Tomáš Macháč
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

Jednadvacetiletý Macháč se do hlavní soutěže na okruhu ATP Tour probojoval podruhé v kariéře a poprvé v této sezoně. Loni si elitní okruh vyzkoušel na jednom z přípravných turnajů v Melbourne před Australian Open. Do duelu s Džumhurem, aktuálně 140. hráčem světa, vstoupil ztrátou podání a na servisu se mu nedařilo ani dál.

První set ztratil za 32 minut, pak se ovšem situace obrátila. Zatímco český tenista zvýšil úspěšnost prvního podání a odvrátil všechny brejkboly, soupeřovi se přestávalo dařit. V koncovce třetího setu pak Macháč Džumhura, jehož maximem ve světovém žebříčku bylo 23. místo v roce 2018, přehrál. Jeho příštím soupeřem bude Rus Roman Safiullin.

Osmadvacetiletý Veselý získal úvodní set díky rychlému brejku za 43 minut, ve druhém si ale oba hráči drželi podání. Český tenista nevyužil v jedenáctém gemu dva brejkboly, při svém servisu odvrátil setbol. V tie-breaku však dominoval Rinderknech, který ho získal 7:4.

Veselý následně ztratil podání hned v úvodu třetího dějství. V šestém gemu nevyužil čtyři možnosti k brejku a manko už nezlikvidoval.

Tenisový turnaj mužů v Marseille (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Macháč (ČR) - Džumhur (Bosna) 1:6, 6:3, 6:1, Safiullin (Rus.) - Popyrin (7-Austr.) 6:7 (5:7), 6:4, 7:6 (7:3), Rune (Dán.) - Bergs (Belg.) 1:6, 6:3, 6:4.

Tenisový turnaj mužů v Dauhá (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Rinderknech (Fr.) - Veselý (ČR) 3:6, 7:6 (7:4), 6:4, Bublik (7-Kaz.) - Kovalík (SR) 6:2, 6:4, E. Ymer (Švéd.) - J. Sousa (Portug.) 2:6, 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články