Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Věřím, že můžu být ještě lepší, říká 27. hráč ATP Rosol

Paříž – Má za sebou dvě daviscupové prohry s francouzskými soupeři, přesto zažívá tenista Lukáš Rosol nejúspěšnější období kariéry. Aktuálně 27. místo v žebříčku ATP ale podle hráče nemusí být vrchol. "Žebříčkově jsem na vrcholu, ale herně si myslím, že ještě rozhodně ne. Doufám, že to může být mnohem lepší," řekl devětadvacetiletý Rosol.

Lukáš Rosol
zdroj: ČTK/AP

V Paříži v pátek nestačil na Jo-Wilfrieda Tsongu a dnes už za rozhodnutého stavu podlehl Gaëlu Monfilsovi. Čeští obhájci titulu prohráli s Francií jasně 1:4 na zápasy. Rosol zažil v daviscupu poprvé porážku, v české reprezentaci totiž poprvé figuroval v baráži v roce 2011, zažil tak vítěznou jízdu a dva zisky "salátové mísy".

Pro Rosola je stejně jako pro ostatní tenisty Davisův pohár velkou motivací. Opory týmu Tomáš Berdych a Radek Štěpánek možná v dohledné době omezí své starty, což Rosol zatím neplánuje. "Můj zájem hrát trvá. Nebudu se dívat, jestli hraje hráč A nebo B, je čest reprezentovat a vždycky budu připravený," ujistil.

Týmové soutěže má svěřenec kouče Ctislava Doseděla oblíbené. "Vždycky mě to vyhecuje a nevadilo mi, že lidi byli víc s ním, s tím člověk počítá, že to bude bouřlivé, nedělá mi to problém," řekl po utkání s Monfilsem. "Mohl jsem za rozhodnutého stavu šetřit síly na turnaj, ale chtěl jsem hrát a dal jsem do toho všechno." Podle Rosola není důležité, kdo bude v reprezentaci, ale jak bude oddaný a ochotný pracovat pro Česko. "Je třeba se vyhecovat k maximálním výkonům, nehrajeme za sebe, ale za zemi a o to jde," řekl brněnský rodák.

Z areálu Rolanda Garrose spěchal Rosol na nádraží a vlakem mířil do Met, kde je příští týden čtvrtým nasazeným hráčem na turnaji ATP. Do konce roku ještě absolvuje akce v Pekingu, Šanghaji, Basileji a na závěr znovu v Paříži v hale Bercy. "Obhajuju malé body, ale nepočítám to. Chtěl bych se udržet do třicítky," plánoval Rosol, který kvůli očekávanému narození potomka asi vynechá úvod sezony 2015.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závěrečných dvouher DC Francie - Česko
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články