Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Veselý získal pro Česko alespoň jeden bod, Rosol prohrál

Paříž – Čeští tenisté z duelu Davis Cupu z Francie bez vítězství neodjedou. Alespoň o kosmetickou úpravu již rozhodnutého zápasu se postaral Jiří Veselý, který zdolal Juliena Benneteaua 6:4, 6:3. Naopak Lukáš Rosol nestačil na Gaela Monfise, jemuž podlehl 7:5, 4:6 a 5:7. Semifinále tak skončilo vítězstvím 4:1 pro Francouze, kteří v listopadovém finále vyzvou Švýcary.

Jiří Veselý v Davis Cupu
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

I nedělní zápasy, ač už o nic nešlo, se hrály na antuce slavného centrkurtu Philippa Chatriera v areálu Rolanda Garrose před zcela zaplněným hledištěm.

"Každý zápas v Davis Cupu je nesmírně těžký. Byl to pro mě obrovský zážitek tady hrát a doufám, že podobný zápas ještě odehraju," řekl Veselý, který má za sebou čtvrtý zápas v soutěži. Poprvé vyhrál letos za rozhodnutého stavu v Japonsku. "Dobře jsem podával, snažil jsem se hrát agresivně a rozběhat ho," dodal.

Ve druhé nedělní dvouhře bavil obecenstvo Monfils. Rosol nad ním sice vyhrál první set, ale pak byl od základní čáry jistější a variabilnější domácí hráč. "Myslím, že to byl dobrý zápas, i když konec nebyl v mé režii. Jsem spokojen s výkonem, bylo to lepší než v pátek, ale bohužel jsem bod nepřidal," řekl devětadvacetiletý Rosol.

Hledištěm, oslavujícím postup, několikrát oběhla mexická vlna, do které se netradičně zapojil i hlavní rozhodčí. Monfils rozparádil publikum ještě více, a to nejen výhrou, ale také úderem ve výskoku mezi nohama, kterým zaskočil českého hráče. "On tak hraje často, člověk neví, co přijde. Jestli přijde lob, prase nebo prohoz, a on to trefil do protisměru a s tím se musí počítat," řekl Rosol.

Čeští obhájci titulu přišli o naději na daviscupový hattrick po úvodních dvou dnech. V pátek nejprve Tomáš Berdych podlehl Richardu Gasquetovi 3:6, 2:6, 3:6 a Rosol pak prohrál s Jo-Wilfriedem Tsongou podobně jasně 2:6, 2:6, 3:6.

Naději měla vykřesat sobotní čtyřhra, ale v té se ve druhém setu zranil Radek Štěpánek a s Berdychem podlehli Tsongovi a Gasquetovi 7:6, 4:6, 6:7, 1:6.

Francie si zahraje finále Davisova poháru poprvé od roku 2010, bude usilovat o jubilejní desátý titul v historii a první po 13 letech. Doma bude v listopadu hostit Švýcarsko, které přijede s Rogerem Federerem a touží po prvním vavřínu.

Semifinále tenisového Davisova poháru v Paříži (antuka, Roland Garros):

Francie - ČR 3:1 po úvodní nedělní dvouhře

Benneteau - Veselý 4:6, 3:6, Monfils - Rosol 5:7, 6:4, 7:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články