Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V Linci kralovala patnáctiletá Gauffová, debl patřil Krejčíkové se Siniakovou

V patnácti letech vyhrála první turnaj na okruhu WTA. Americká tenistka Cori Gauffová v Linci porazila ve finále 6:3, 1:6, 6:2 Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska. Stala se tak nejmladší vítězkou turnaje WTA od triumfu Nicole Vaidišové v Taškentu v roce 2004. Čtyřhře v Linci vládly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, pro něž je to druhý společný deblový titul v sezoně. V čínském Tchien-ťinu triumfovala o devět let starší Švédka Rebecca Petersonová, pro kterou je to druhý titul v kariéře.

Cori Gauffová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Juergen Hasenkopf via www.imago-images.de

Gauffová, která poprvé zazářila mezi elitou v letošním Wimbledonu, se do hlavní soutěže dostala až jako lucky loser. Ve čtvrtfinále vyřadila turnajovou jedničku a osmou hráčku světa Kiki Bertensovou z Nizozemska. Díky finálovému vítězství nad šampionkou předloňského French Open se poprvé v kariéře dostane do nejlepší stovky světového žebříčku.

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v Linci porazily ve finále rakousko-švýcarský pár Barbara Haasová, Xenia Knollová 6:4, 6:3. Nasazené jedničky a dvojnásobné grandslamové šampionky si pojistily umístění v elitní osmičce světového žebříčku pro postup na Turnaj mistryň.

Čtyřiadvacetiletá Petersonová ve finále turnaje v Tchien-ťinu porazila 6:4, 6:4 Heather Watsonovou z Velké Británie.

Petersonové se v Číně daří, protože první turnaj vyhrála v září v Nan-čchangu a ve finálových zápasech tak má zatím stoprocentní úspěšnost. Watsonová mohla vyhrát už čtvrtý turnaj, první po třech letech, předchozí tři finále vyhrála.

Turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 250 000 eur):

Dvouhra - finále:

Gauffová (USA) - Ostapenková (Lot.) 6:3, 1:6, 6:2.

Čtyřhra - finále:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Haasová, Knollová (Rak./Švýc.) 6:4, 6:3.

Turnaj žen v Tchien-ťinu v Číně (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):

Dvouhra - finále:

Petersonová (Švéd.) - Watsonová (Brit.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Aojamaová, Šibaharaová - Hibinová, Katoová (všechny Jap.) 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články