Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

S Lincem se už v prvním kole rozloučily Strýcová i Siniaková

Barbora Strýcová i Kateřina Siniaková skončily na tenisovém turnaji v Linci v prvním kole. Obě české hráčky nestačily na soupeřky z Francie: předloňská vítězka rakouského halového turnaje Strýcová prohrála s Alizé Cornetovou dvakrát 4:6, Siniaková podlehla staronové deblové světové jedničce Kristině Mladenovicové 1:6 a 5:7.

Barbora Strýcová
zdroj: REUTERS autor: Adam Davy

Třiatřicetileté Strýcové se od senzační účasti v semifinále na travnatém grandslamu ve Wimbledonu příliš nedaří. Počtvrté od té doby prohrála první zápas v turnaji a má ve dvouhře bilanci tří výher a šesti porážek.

V utkání s Cornetovou svěřenkyně kouče Davida Kotyzy ztratila servis na 1:2. Za stavu 3:5 odvrátila při svém podání tři setboly a pak vedla 40:0 při servisu Francouzky, ale ani jeden z brejkbolů neproměnila. V dlouhém gemu odvrátila další tři setboly, měla ještě jeden brejkbol a set ztratila po zkaženém returnu.

Ve druhé sadě Strýcová dokázala smazat brejk z páté hry, ale potřetí v utkání neudržela podání na 3:4 a už se do zápasu nevrátila. S o čtyři roky mladší Cornetovou prohrála téměř za hodinu a tři čtvrtě posedmé z deseti vzájemných zápasů.

Mladenovicová, která v pondělí sesadila Strýcovou z čela deblového žebříčku, vyrovnala bilanci se Siniakovou na 4:4. Po osmi vyhraných gemech v řadě si za stavu 2:0 ve druhém setu cestu za postupem zkomplikovala, nicméně zápas pak dokázala zakončit sedmým prolomeným servisem české hráčky, která v tomto týdnu vypadla z první padesátky pořadí WTA.

Siniaková v Linci nastoupí ještě ve čtyřhře s Barborou Krejčíkovou a pokusí se vybojovat postup na Turnaj mistryň. Elitní pár hrál naposledy před US Open, na posledním grandslamu sezony pak chyběl kvůli zranění kotníku Krejčíkové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články