Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Cincinnati triumfovali Keysová a Medvěděv

Madison Keysová porazila ve finále turnaje v Cincinnati Rusku Světlanu Kuzněcovovou za hodinu a tři čtvrtě 7:5, 7:6 a získala pátý titul na okruhu WTA. První titul z turnaje série Masters bere Rus Daniil Medvěděv, který porazil Belgičana Davida Goffina 7:6, 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Keysová a Medvěděv ovládli turnaj v Cincinnati

Kuzněcovová, která na turnaji startovala na divokou kartu, nedotáhla senzační tažení až do vítězného konce, přestože v obou setech měla za stavu 5:4 výhodu podání. Keysová nastřílela celkem 13 es.

Čtyřiatřicetiletá vítězka dvou grandslamů Kuzněcovová v Cincinnati vyřadila nasazenou trojku Karolínu Plíškovou i australskou jedničku Ashleigh Bartyovou, čímž oběma znemožnila posun na první místo žebříčku. S turnajovou šestnáctkou Keysovou, která je o deset let mladší, ale prohrála i čtvrtý vzájemný zápas.

Medvěděv korunoval úspěšný srpen, během něhož postoupil na třech turnajích za sebou do finále. Zatímco ve Washingtonu a v Montrealu poslední krok nezvládl, tentokrát už svou sbírku o pátou trofej rozšířil.

"Konečně se zúročila dřina, kterou do toho dávám. Nebylo by dobré prohrát tři finále v řadě, takže jsem šťastný," řekl v rozhovoru na kurtu. "V gamu na 5:3 už jsem měl křeče, poprvé za ty tři týdny. Pak jsem ale dal čtyři podání, která nezreturnoval, to bylo neuvěřitelné," popsal závěr zápasu.

Třiadvacetiletý Medvěděv, který v semifinále vyřadil obhájce titulu Novaka Djokoviče, letos vévodí ATP Tour s 44 výhrami. O tři méně jich v sezoně nasbíral Španěl Rafael Nadal, který nastupující ruskou hvězdu porazil v předchozím finále v Montrealu. Ve Washingtonu Medvěděv prohrál duel o titul s Australanem Nickem Kyrgiosem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články