Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Ósakaová musela čtvrtfinále v Cincinnati skrečovat. V deblu si o titul zahraje Hradecká

Duel s Američankou Sofií Keninovou nedohrála a post světové jedničky byl nejistý. Japonskou tenistku Naomi Ósakaovou ale nakonec na čele nevystřídá Australanka Ashleigh Bartyová, neboť podlehla Rusce Světlaně Kuzněcovové. Ve čtyřhře uspěla v semifinále Lucie Hradecká na úkor sester Plíškových a v Cincinnati bude bojovat o celkové prvenství.

Naomi Ósakaová
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Denette

Kuzněcovová porazila na turnaji po Karolíně Plíškové nejvýše nasazenou Ashleigh Bartyovou a po výhře 6:2, 6:4 postoupila po roce na WTA Tour do finále. Kuzněcovová prošla do finále poprvé v dosud strastiplném roce. Měnila trenéry, musela pauzírovat se zraněným zápěstím, pak s kolenem a do USA odletěla později, než plánovala. Měsíce totiž čekala na vízum a nemohla kvůli tomu obhajovat titul ve Washingtonu.

"Myslím, že všechno se děje z nějakého důvodu. A to platí i pro to, když jsem nedostala víza. Být týden dva doma mi pomohlo. Stalo se tam něco důležitého v mém životě a nyní se cítím lépe," řekla trochu tajemně Kuzněcovová.

V Cincinnati se zkušená tenistka pořadatelům odvděčila za divokou kartu postupem do finále a bude hrát o 19. titul v kariéře. Její soupeřkou bude Američanka Madison Keysová, jež přehrála krajanku Keninovou 7:5, 6:4.

Ósakaová vzdala zápas s Keninovou za stavu 6:4, 1:6, 2:0 pro americkou tenistku kvůli zranění levého kolena. Nepočítá s tím, že by chyběla na US Open, kde má obhajovat titul. "Asi bych hrála, i kdyby mi doktoři řekli 'ne'," uvedla Japonka. "Nevím, jak to s nohou bude vypadat. Štve mě to, protože jsem se snažila zůstat před US Open zdravá. Mám posunutý práh bolesti, takže hraju i za situace, kdy bych zjevně neměla," řekla Ósakaová.

Je nám líto, video expirovalo.
Kuzněcovová je poprvé ve složitém roce ve finále, porazila Bartyovou

Keninová si připsala v krátké době další vítězství nad světovou jedničkou. V Torontu vyřadila Bartyovou. Díky postupu do semifinále v Cincinnati se posune poprvé do první dvacítky světového žebříčku. O finále se utká s krajankou Madison Keysovou, která porazila další Američanku Venus Williamsovou.

Hradecká se Slovinkou Andrejou Klepačovou zdolaly dvojčata Karolínu a Kristýnu Plíškovy 7:6, 7:5 a poprvé si spolu zahrají ve finále. Čtyřiatřicetiletá česká tenistka je letos ve finále podruhé a může získat první titul v sezoně. Během kariéry jich dosud nasbírala 22. Soupeřkami česko-slovinského páru bude Němka Anna-Lena Grönefeldová a Nizozemka Demi Schuursová.

Prvním mužským finalistou se stal Belgičan David Goffin, jenž v semifinále porazil 6:3, 6:4 Francouze Richarda Gasqueta a zahraje si poprvé v kariéře o titul na turnaji série Masters. V neděli se střetne s vítězem duelu mezi obhájcem titulu Novakem Djokovičem ze Srbska a Rusem Daniilem Medveděvem.

Srbský tenista porazil Francouze Lucase Pouillea 7:6, 6:1 a jeho dalším soupeřem bude Rus Daniil Medveděv, s nímž poslední vzájemný zápas v dubnu v Monte Carlu prohrál.

Bývalý první hráč světa Andy Murray vypadl ve čtvrtfinále čtyřhry po souboji se svým bratrem Jamiem. Trojnásobný grandslamový šampion a španělský veterán Feliciano López podlehli staršímu z britských sourozenců a Neilu Skupskému 7:6, 5:7, 4:10.

"Nebyl to moc pěkný zápas. Příliš nám to na kurtu neklapalo, ale to se stává. Mám radost z Jamieho postupu," řekl Andy Murray, který se po lednové druhé operaci kyčle vrátil k tenisu v červnu a dosud nastupoval hlavně ve čtyřhrách. Až v Cincinnati si zahrál i dvouhru a v úvodním kole ho porazil Francouz Richard Gasquet.

V singlu se bývalý vítěz Wimbledonu a US Open představí i příští týden ve Winston-Salemu. Závěrečný grandslam sezony v New Yorku pak vynechá a bude trénovat na plnohodnotný návrat k dvouhře.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati:

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále: Djokovič (1-Srb.) - Pouille (Fr.) 7:6 (7:2), 6:1, Medveděv (9-Rus.) - Rubljov (Rus.) 6:2, 6:3.

Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále: Keninová (USA) - Ósakaová (2-Jap.) 6:4, 1:6, 2:0 skreč, Keysová (16-USA) - V. Williamsová (USA) 6:2, 6:3.

Dvouhra - semifinále: Kuzněcovová (Rus.) - Bartyová (1-Austr.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - semifinále: Hradecká, Klepačová (8-ČR/Slovin.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 7:6 (9:7), 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články