Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Utkání Poháru BJK začne Vondroušová, poté půjde na kurt Krejčíková

Kvalifikaci tenisového Poháru Billie Jean Kingové rozehraje Markéta Vondroušová, která změří síly s ukrajinskou jedničkou Marťou Kosťukovou. Po nich v pátek nastoupí Barbora Krejčíková, která se utká s Katarinou Zavackou. Přímý přenos sledujte v pátek od 10:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

V sobotu nastoupí na antukový kurt nejdříve Kosťuková s Krejčíkovou a po nich Vondroušová proti Zavacké. Do čtyřhry kapitán Petr Pála zatím nahlásil dvojici Karolína Muchová, Linda Nosková. Na ukrajinské straně jsou pro tento duel nominované Ljudmyla Kičenoková a Dajana Jastremská.

Kapitán Pála jako českou dvojku upřednostnil Vondroušovou, ačkoliv jsou Muchová i talentovaná Nosková v žebříčku lépe postavené. Rozhodoval se mezi Vondroušovou a Muchovou. "Obě umějí hrát dobře na antuce. Markéta má skvělou bilanci v Billie Jean Cupu. Vždycky při něm hraje velmi dobře. Hrát proti jejich jedničce bude těžké," uvedl po losu. 

Markéta Vondroušová a Karolína Muchová
zdroj: ČTK / Lebeda Pavel

S Kosťukovou, která na začátku března vyhrála turnaj v Austinu, se Vondroušová dosud neutkala. "Jsem velmi šťastná, že jsem dostala šanci hrát," pochvalovala si. Očekává vyrovnaná utkání. Ukrajinská jednička, jíž patří ve světovém žebříčku 38. příčka, z ní má respekt. "Markéta je výborná hráčka. Umí být jedna z nejlepších na světě, když není zraněná," uvedla.

Podruhé bude plnit roli české týmové jedničky dvanáctá hráčka světa a vítězka letošního turnaje v Dubaji Barbora Krejčíková. Když byla v této pozici v roce 2021 při finálovém turnaji v Praze, prohrála s Němkou Angelique Kerberovou i se Švýcarkou Belindou Bencicovou. "Pořád je pro mě role jedničky nová věc. Myslím, že jsem získala spoustu zkušeností od té doby, co jsem byla jednička naposledy," přemítala sedmadvacetiletá tenistka, která o loňské finále Poháru Billie Jean Kingové v Glasgow přišla kvůli zranění.

Se Zavackou se utkala jen v roce 2019 ve finále antukového turnaje ITF ve Wiesbadenu, kde vyhrála. "Byl to těžký, náročný zápas. Vím, že byly dlouhé výměny a hodně jsme se tahaly. Nakonec jsem to tam ubojovala," vzpomínala pro Radiožurnál. Nepřekvapilo ji, že Zavacká dostala přednost před žebříčkově výše postavenou Dajanou Jastremskou. "Asi jsem to tušila, protože jsem tady viděla Zavackou víc trénovat než Jastremskou. Očekávám, že to bude těžké, ale věřím, že to dopadne dobře," dodala.


Zdroj
ČT sport, ČTK, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články