Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Ukrajinská jednička Kosťuková je ráda za slova podpory od Kvitové a vnímá sílu českého týmu

Přípravy na kvalifikační zápas Poháru Billie Jean Kingové jsou v plném proudu. V pátek a sobotu budou hrát Češky poprvé s Ukrajinkami. Daleko od válečných útrap, v Turecku. Ovšem i tohle téma doléhá do resortu Megasaray Club v Beleku. Přímé přenosy sledujte v pátek a v sobotu na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Kosťuková vnímá sílu českého týmu

Při absenci Angeliny Kalininové je ukrajinskou týmovou jedničkou 39. hráčka světa Marta Kosťuková.

"Pro nás to není nejlepší los hrát proti České republice, která je jedním z nejsilnějších týmů v soutěži po mnoho let se skvělou úrovní tenistek," uvedla Kosťuková, která má v týmové soutěži na svém kontě devět vítězství a tři porážky.

Kosťuková si především cení postoje šestinásobné vítězky Fed Cupu Petry Kvitové, která během turnaje v Miami vyjádřila podporu Ukrajině a jejím hráčům a hráčkám.

"Cítím se poctěna a také cítím velmi pozitivně, když nás ostatní hráčky podpoří. Jsem velmi vděčná, když někdo jako Petra něco takového řekne," zdůraznila Kosťuková.

Česko se s Ukrajinou utkává poprvé a o pořadateli musel rozhodnout los. Ten přiřkl pozici domácích ukrajinskému týmu a začalo se řešit, kde se bude hrát. Vzhledem k začátku antukové sezony padla volba na zemi, kde je v tuhle roční dobu zaručeno teplé počasí.

"Zvolili jsme Turecko, protože teď je všude v Evropě zima. Přemýšleli jsme o Polsku, ale tam je také chladno a chtěly jsme hrát pod širým nebem a tady to je dobrá možnost, je tu dobré počasí," doplnila Kosťuková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články