Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vondroušová nebude hrát na US Open. Nechci opakovat chybu z loňska, řekla

Finalistka letošního Roland Garros Markéta Vondroušová se kvůli přetrvávajícím problémům se zápěstím odhlásila z US Open, posledního grandslamového turnaje v sezoně. Informaci oznámil její manažer Jan Koukal a oficiálně ji potvrdili i zástupci turnaje.

Markéta Vondroušová
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jayne Kamin-Oncea

Svěřenkyně Jiřího Hřebce a Jana Hernycha laboruje se zraněním od Wimbledonu. Její potíže způsobilo přetížení ruky během antukové sezony, zánět se pak rozvinul po přechodu na trávu.

Nehrála proto v Torontu ani v Cincinnati a plánovala návrat v New Yorku. Uplynulých čtrnáct dnů se sice už připravovala na kurtu s raketou, ale ruka stále není stoprocentní. "Nechci opakovat chybu z loňska a raději obětuji US Open, i když to bylo nesmírně těžké rozhodnutí. Vrátím se až ve chvíli, kdy budu moct hrát bez limitu a naplno," uvedla Vondroušová.

Loni na US Open postoupila do osmifinále, jenže si obnovila zranění z dubna. Kvůli natrženému tříslu následně ukončila sezonu předčasně začátkem října.

Dvacetiletá tenistka měla od pondělí ve Flushing Meadows plnit roli sedmnácté nasazené. V 1. kole se měla utkat se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.

Allertová, Martincová a Veselý prošli z kvalifikace na US Open

Denisa Allertová a Tereza Martincová rozšířily početnou kolonii českých hráček v hlavní soutěži, ve které jich bude po odstoupení Vondroušové devět. Obě v kvalifikaci zvládly i poslední třetí krok a zajistily si místenku mezi elitou. Do 1. kola prošel také Jiří Veselý, zatímco Lukáš Rosol v závěrečném kvalifikačním kole prohrál.

Martincová otočila duel se Slovenkou Kristínou Kučovou a zvítězila 4:6, 6:2, 6:2. Allertová porazila Australanku Priscillu Honovou 6:3, 7:5.

Veselý v utkání, které trvalo přes tři a půl hodiny, udolal Itala Paola Lorenziho 6:4, 5:7, 7:6. Tie-break třetího dějství rozhodl také Rosolův zápas s Jegorem Gerasimovem z Běloruska, jenž po šestém mečbolu vyhrál nad zkušeným českým tenistou 6:2, 6:7, 7:6.

Čtyřiadvacetiletá Martincová si zahraje na grandslamovém turnaji potřetí v kariéře. V New Yorku debutovala v roce 2017, letos si poprvé vyzkoušela i Wimbledon. Ještě nikdy ale na žádném z elitních podniků nevyhrála. Allertová, která si začátkem srpna vzala tenistu Jana Šátrala, si US Open zahraje počtvrté, nicméně poprvé jako vdaná paní. Naposledy zde startovala v roce 2017, závěr loňské sezony jí pokazilo zranění zad.

Veselý loni v hlavní soutěži chyběl, předtím si ji zahrál pětkrát za sebou. Letos mezi 128 vyvolenými doplní Tomáše Berdycha.

Kvalifikace na grandslamový turnaj US Open v New Yorku:

Muži - 3. kolo: Veselý (ČR) - Lorenzi (15-It.) 6:4, 5:7, 7:6 (7:2), Gerasimov (22-Běl.) - Rosol (ČR) 6:2, 6:7 (3:7), 7:6 (7:5).

Ženy - 3. kolo: Martincová (27-ČR) - Kučová (SR) 4:6, 6:2, 6:2, Allertová (ČR) - Honová (25-Austr.) 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články