Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plíšková i Kvitová se střetnou s kvalifikantkami. Hitem 1. kola bude zápas Williamsová - Šarapovová

Nejvýše nasazené české tenistky si na jména soupeřek pro 1. kolo US Open musí počkat. Karolínu Plíškovou i Petru Kvitovou totiž čekají kvalifikantky. O největším šlágru je nicméně rozhodnuto už dnes, los proti sobě svedl Serenu Williamsovou s Marií Šarapovovou.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP/Lynne Sladky

Turnajová trojka Karolína Plíšková by se mohla v osmifinále potkat s letošní finalistkou Roland Garros a ve Flushing Meadows sedmnáctou nasazenou Markétou Vondroušovou, kterou na úvod čeká Švýcarka Viktorija Golubicová.

Šestka Kvitová, jež po Wimbledonu odehrála jen jeden zápas, může ve 4. kole narazit na předloňskou vítězku turnaje Sloane Stephensovou z USA.

Ve 2. kole by se mohly utkat jednatřicátá nasazená Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková. Semifinalistka Wimbledonu Strýcová musí nejdříve zdolat Španělku Aljonu Bolsovovou a Siniaková Rumunku Soranu Cirsteaovou.

Karolíně Muchové vzejde soupeřka z kvalifikace, Kristýna Plíšková se utká s Diane Parryovou z Francie a Marie Bouzková s Australankou Aljou Tomljanovicovou.

Tomáš Berdych se do New Yorku vrací po roční pauze, a pokud nad kvalifikantem vyhraje, ve druhém kole by nejspíše hrál s Nikolozem Basilašvilim z Gruzie.

Úřadující šampionka Naomi Ósakaová z Japonska má na úvod Rusku Annu Blinkovovou a ve třetím kole teoreticky talentovanou Američanku Coco Gauffovou. Obhájce titulu Srb Novak Djokovič začne proti Španělovi Robertu Carballésovi.

Veselý a Rosol jsou jedno vítězství od hlavní soutěže US Open

Jiří Veselý a Lukáš Rosol mají na dosah start v hlavní soutěži US Open. Oba v New Yorku zvládli i druhé zápasy v kvalifikaci a postoupili do závěrečného kola. Barbora Krejčíková musela utkání 2. kola skrečovat kvůli zranění.

Jiří Veselý
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Stočtyřicátý hráč světa Veselý zdolal ve 2. kole 6:4, 5:7, 7:5 žebříčkově lépe postaveného Jasona Junga z Tchaj-wanu a jeho posledním soupeřem bude italský veterán Paolo Lorenzi.

Rosol, který si místenku ve 3. kole zajistil výhrou 6:1, 7:5 nad Italem Salvatorem Carusem, uzavře kvalifikaci duelem s Bělorusem Jegorem Gerasimovem.

Ve stejné fázi jsou už také Tereza Martincová a Denisa Allertová, které chtěla napodobit Krejčíková. Česká tenistka si ale hned ve druhém gemu proti Američance Asie Muhammadové poranila při špatném došlápnutí chodidlo na pravé noze. Po ošetření a pokusu o odehrání ještě jedné výměny musela elitní deblistka vzdát a kurt opouštěla na vozíčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články