Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vondroušová je v žebříčku šestá, Djokovič a Sabalenková vedou

Vítěz US Open Novak Djokovič a poražená finalistka Aryna Sabalenková jsou nově v čele světových tenisových žebříčků. Zatímco šestatřicetiletý Srb načal dnes 390. týden na prvním místě, pětadvacetiletá Běloruska kraluje pořadí WTA poprvé. Po úspěšném newyorském grandslamu mají nová maxima i nejlepší Češky: čtvrtfinalistka Markéta Vondroušová je na šesté příčce a semifinalistka turnaje Karolína Muchová osmá. Kateřina Siniaková přišla o post deblové jedničky.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters

Djokovič měl už od prvního kola US Open jistotu, že se dnes vrátí na tenisový trůn. Navíc turnaj zakončil titulem, již 24. z grandslamů, a vyrovnal absolutní rekord. Španěla Carlose Alcaraze vystřídal v čele poprvé od poloviny června.

Sabalenková, jež v sobotním finále podlehla domácí Coco Gauffové, sesadila z čela žebříčku Polku Igu Šwiatekovou. Ta kralovala pořadí 74 týdnů. O první příčku přišla obhájkyně newyorského titulu po vyřazení v osmifinále.

Nová světová trojka Gauffová si na cestě za titulem poradila i s Muchovou. Olomoucká rodačka si v žebříčku polepšila o dvě příčky a náleží jí číslo osm. Vondroušová je šestá, před US Open byla devátá. Wimbledonská šampionka vypadla ve Flushing Meadows ve čtvrtfinále s jinou Američankou Madison Keysovou.

Siniaková už nevede pořadí čtyřhry, s Barborou Krejčíkovou se rozloučily s US Open ve 2. kole po prohře s krajankami Vondroušovou a Barborou Strýcovou. Novými deblovými jedničkami jsou Gauffová a další Američanka Jessica Pegulaová. Siniaková klesla na 4. místo a Krejčíková ze druhého na sedmé.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články